Travel

1.0 Badges en burgermeestertje spelen

Vorig jaar begon ‘het spel’; Foursquare. Op je iPhone inchecken in restaurants, bij klanten, tijdens het uitgaan, bij het lunchen. Zo kun je punten verdienen en Mayor worden van plekken waar je veel komt. In het begin kon je makkelijk vals spelen en maakte het ook uit wie er als eerste incheckte. Inmiddels is Foursquare ook op andere telefoons te gebruiken, of via het web, en zijn de regels aangescherpt. In de VS is het een groot succes, bedrijven gebruiken het daar als marketing instrument.

In Nederland is het aantal gebruikers relatief klein, maar onder mijn (online) vrienden is het nog steeds een groot, leuk spel. Afgelopen week was ik in Barcelona, en daar presteerden we het om de 1e en 2e plek in de stad (dus de meeste check-ins) te krijgen. Maandenland was ik de mayor van de Blue Lagoon in IJsland, nu moet ik het doen met de hotspot Zurich en in Parijs die van Galleries LaFayette.

Foursquare is een van de bedrijven die haar eigen succes en populariteit onderschatte, maar inmiddels wordt gezien als een nieuwe manier van location based marketing. Om Foursquare bekender te maken, hebben ze nu een aantal leuke artikelen zoals t-shirts en de te verdienen badges in button vorm. Mijn bestelling is geplaatst, de battle is weer aangescherpt nadat ik een aantal belangrijke burgermeesterschappen kwijt ben geraakt en ik ben zelf bezig om nieuwe mogelijkheden die te combineren zijn met Foursquare op papier te zetten. En een actie voor 2 klanten uit te werken. Leuk, spelletjes!

4SQ buttons

Sabine de Witte