5 Delights

Five Delights

five-delights

In 5 delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

W36


In vleesrestaurant W36 kon je tot voor kort alleen nog terecht voor diner, maar sinds kort hebben ze een heerlijke menukaart toegevoegd. Ze werken er vooral met seizoensgebonden producten en de manier van koken is geïnspireerd op de BBQ-technieken uit het zuiden van de Verenigde Staten enerzijds en anderzijds op de Scandinavische keuken. W36 heeft een ‘slager’ in het restaurant, waarbij de gerechten van het begin tot het einde bereid worden in het zicht van de gasten. Als je zin hebt in een stevigere lunch met een heerlijk stuk vlees dan is dit the place to be!

Moët Ice Imperial


Moët Ice Impérial, de eerste champagne ter wereld die met ijs wordt gedronken, brengt de zomer naar Nederland. Nu de eerste lentestralen doorbreken, worden hotspots langs het water weer voorzien van de exclusieve champagne; het seizoen is geopend!

Happyhappyjoyjoy


De roerige straten, rijke smaken en vrolijke kleuren van Azië, kenmerkend voor steden zoals Bangkok, Saigon en Hong Kong, komen samen in Amsterdam. Sissende stoompannen, gloeiende barbecues en kokend hete woks in een grote open keuken zijn het hart van Happyhappyjoyjoy. Ontdek deze nieuwe hangout met op het menu een spannende mix van zoet, zuur, zout, bitter en umami. Happyhappyjoyjoy is een vernieuwend horeca concept dat mei 2015 opent op de Bilderdijkstraat in Amsterdam. Het is Aziatisch streetfood als nergens anders en een beleving waar smaken uit het Oosten op unieke wijze worden gecombineerd. Traditionele voor- en hoofdgerechten worden vervangen door een gevarieerde kaart met kleine en verrassende Aziatische gerechten, om te delen of te proeven. Hier kan iedereen zelf bepalen wat er wordt gegeten, wanneer en hoeveel. Super tof!

Every Mother Counts


Every Mother Counts en TOMS zijn partners in de verbetering van de gezondheid van moeders en met trots presenteren ze dan ook de limited edition collection bestaande uit een rugzak en tote bag. Met elke tas die je koopt,
draagt TOMS bij aan een veilige geboorte voor moeder en kind in nood en daarnaast gaat bij elke tas die je koopt een deel van de opbrengst naar Every Mother Counts, ter ondersteuning van hun inspanningen om de toekomst van de gezondheid van moeders wereldwijd te verbeteren.

Kopjes


Het concept ‘kattencafé’ ontstond in 1998 in Taiwan en is vooral in Japan een populair fenomeen. Sinds een aantal jaar waaien de kattenparadijsjes over naar de Westerse wereld en na Londen, Parijs en Berlijn kan Amsterdam niet langer op zich laten wachten. Met de opening van Kopjes is het eerste kattencafé van Amsterdam binnenkort een feit. Lijkt een cat-a-ccino drinken in een zee van zachte pootjes en staarten jou ook zo fantastisch? Lucky you! Dit wordt realiteit voor alle Nederlandse kattenliefhebbers. Op de Marco Polostraat 211 in de Amsterdamse buurt de Baarsjes wordt er hard gewerkt om een ruimte om te toveren tot poezenparadijs. Ik ben heel benieuwd!

Wat zijn jouw delights van deze week?

Sabine de Witte