Travel

3 dingen tag

sabine-3-dingen
Volgens mij heb ik in mijn hele blogbestaan nog nooit een tag geplaatst. Maar toen ik deze las bij DailyLin en weer een middagje vragen van lezers beantwoordde, bedacht ik dat dit een mooie combinatie was. De tag is dus iets uitgebreid met vragen uit mijn mailbox. Here we go!

Drie dingen in mijn tas
tas

Stowaway make-up. Stowaway heeft kleine verpakkingen die je in al je tassen mee kunt nemen. Standaard handbagage, zodat ik altijd goed voor de dag kan komen, ook bij onverwachte reisjes, feestjes of logeerpartijen.

Louis Vuitton kaarthouder. Hier zitten sinds 2012 al mijn belangrijke passen in, van ID-kaart tot Priviumpas, credit cards tot zorgverzekering en AH Bonuskaart. Mijn leven in plastic.

Telefoon, sleutels, lippenbalsem, kauwgom – praktische dingen waar ik niet zonder kan.

Drie dingen op mijn bureau

Nagellak – mijn favoriete afleiding als ik even spaak loop tijdens het schrijven. Ik kan gewoon niet typen met ongelakte nagels.

Jawbone Mini speaker – werken zonder muziek is geen optie

Bril – als ik thuis werk, zorg ik dat ik altijd netjes aangekleed ben en in de make-up zit, maar draag ik mijn haar in een rommelknot en een bril. Dat kijkt eigenlijk toch veel relaxter als je een hele dag naar je scherm moet turen

Drie favoriete meubelen

Auping Essential bed – dit bed ligt zoooo lekker! Stiekem kan er geen hotelbed tippen aan het mijne. Het liefst lig ik er diagonaal in, bedolven onder de kussens. Volgende week gaat er voor het eerst een klamboe omheen, omdat ik erg veel last heb van muggen. Jammer van het design, al geeft het ook wel meteen iets reizerigs.

Rotan stoel – hoe deze bij mijn ouders is gekomen weet ik niet precies, maar hij komt ergens uit de familie en deze heeft in alle huizen waar ik heb gewoond gestaan. Ze zijn nu helemaal hip en regelmatig zie ik dat er best veel geld voor wordt gevraagd bij winkels en op Marktplaats. Maar ze zijn allemaal net niet zo mooi als deze, vooral vanwege het familie element.

Haspel tafel – vanaf het moment dat ik op kamers ging en oog kreeg voor inrichting, stond een haspel als tafel op mijn wishlist. Toen ik naar Amsterdam verhuisde kreeg ik deze via via door. Dat ding naar boven krijgen was een hele klus en inmiddels valt ‘ie van ellende uit elkaar. Maar het was mijn eerste echte sfeermaker in huis.

Drie favoriete fruitsoorten


Kersen – ultiem zomerfruit, lekker in het park met een bak en pitten schieten. En je kunt er zulke leuke gezichtjes van maken!
Mango – uiteraard het liefst met sticky rice in een Thaise setting, maar gewoon lekker rijp zijn ze ook thuis prima te eten
Bramen – die plukte ik als kleine Sabine altijd met mijn opa en oma. De zoete smaak en herinnering maken dit een favorietje. Ik kan tijdens het bramenseizoen dan ook geen struik voorbij lopen zonder er een paar te plukken en m’n mond vol te stoppen.

Drie blogs die ik dagelijks bezoek
annemerel.com
messynessychic.com
markmanson.net – zijn stukken zijn zó raak dat ik wel eens bang ben dat hij in mijn hoofd kan kijken en ze dan nog kan verklaren ook

Drie liedjes die ik niet uit mijn hoofd krijg
Wild Eyes
Teach me how to dance
You are still new

Drie dingen waar ik op dit moment aan denk

Thailand! In december ga ik er een maand vakantie vieren en reizen en ik tel de dagen af. Spannend en ik kijk ontzettend uit naar 2 weken vakantie. Zand tussen m’n tenen, lekker eten, zee, niets moet en alles mag. Voor de rondreis heb ik ook geen plan en wil ik ook niet teveel vastleggen. Eng, maar ik denk dat het daar vanzelf wel op z’n plek valt.

Alle volgende reizen; ik lees momenteel 3 reisgidsen door elkaar. In oktober mag ik een bijzondere reis gaan maken (zodra de vliegtickets binnen zijn zal ik delen waarheen) en of ik nou naar een stad of land ga, ik vind het heerlijk om reisgidsen en boeken over nieuwe bestemmingen te lezen

Schrijven. Er liggen nog zoveel reisverhalen op stapel en het is heerlijk om ze te schrijven, foto’s uit te zoeken en terug te denken aan zoveel bijzondere bestemmingen. Door mijn werk bij National Geographic Traveler rollen de verhalen er weer uit en dat voelt heerlijk. Het kost alleen altijd meer tijd dan ik had gehoopt, om ze zo te krijgen dat ik er echt tevreden mee ben. Perfectionistisch much als het gaat om het overbrengen van verhalen en belevingen.

Drie favoriete sporten
Ha, sportief ben ik helemaal niet. Maar als ik dan ‘moet’ van mezelf, dan zijn het deze

Yoga/pilates – overal te doen, voelt fijn om al je spieren te gebruiken en ik voel me erna vaak een paar (denkbeeldige) centimeters langer. Pilates heeft mijn voorkeur omdat ik niet per se het ‘zweverige’ eromheen hoef

Kickboksen – na een paar proeflesjes toch wel heel leuk om te doen. Super intensief, maar ik krijg er enorm veel energie van. Nooit geweten dat ik zoveel agressie in me had en wat een opluchting om dat er af en toe uit te slaan

Zwemmen – ik mis mijn uurtje zwemmen bij het Akasha enorm. Het past niet meer in de planning en zwemmen vond ik echt heel stom, maar mijn lijf had er veel baat bij. Als er op reis tijd is, begin ik mijn dag vaak met baantjes trekken.

Drie dingen waar ik gelukkig van word

Uit eten met vrienden – eten & friends. Als ik dan ook nog kaas mag eten en goede wijn mag drinken ben ik helemaal in m’n element

Reizen – niet het vliegen of ergens naar toe gaan, maar nieuwe prikkels, cultuur, omgeving, mensen.

Ik mag zeker niet weer zeggen de reis naar Thailand in december? Ik word heel erg blij van fietsen door Amsterdam op een zonnige dag, het liefst naar terras, park of tuin om met vrienden van het mooie weer te genieten.

Drie favoriete quotes

‘If it’s meant to be, it will be’

‘A woman of ordinary talent will always be ordinary, whether she travels or not; but a woman of superior talent will go to pieces if she remains forever in the same place’ — Wolfgang Amadeus Mozart

‘Travel is the only thing you buy that makes you richer’

Drie vakantiebestemmingen
Ibiza – dit was mijn laatste echte zonvakantie en het was heerlijk met vrienden, zon, zee, strand en lekker eten. Geen laptop, weinig internet. Echt vakantie.

Alaçati – het Turkse St.Tropez, met een heel schattig centrum, mooi strand en veel mogelijkheden; van luieren tot slenteren door het centrum, windsurfen tot stappen. Daar zou ik zo terug naar toe gaan voor een vakantie.

Thailand – dat is mijn komende vakantiebestemming nadat ik vorig jaar in Thailand mijn eerste kennismaking met Azië had. Het was voor mij persoonlijk een heel speciale reis, ik heb maar een klein beetje Thailand gezien maar het voelde er veilig en relaxed.

Drie dingen die ik dit jaar wil doen
Alleen op reis

Wielren fiets kopen om deze zomer kilometers door Nederland te maken

Declutteren – mijn huis is net een klein museumpje met heel veel spullen en prulletjes. Maar ze maken me nu een beetje kriebelig, want het is daardoor snel rommelig en chaotisch en dat merk ik ook in m’n hoofd. Mijn huis moet minimal worden. Dus komen er eindelijk kastdeuren voor mijn kledingkast, ga ik binnenkort een dagje IJ-hallen doen om boeken, cd’s en kleding, schoenen en spullen te verkopen. Dingen waar ik niet meer blij van word, maar waar ik anderen zeker blij mee kan maken. Zo verkoop ik ook veel spullen die ik niet meer draag of gebruik op Marktplaats. Als beloning mag ik van mezelf een ‘grote mensen kast’ kopen, een retro Scandinavisch design dressoir waar maar een fractie van mijn boeken in passen. Mijn boekenkast is nu een IKEA kast en ik heb ooit met mezelf afgesproken dat op m’n 30e alle Ikea meubelen de deur uit moeten. Op mijn PAX kasten na, want die zijn top, maar de Billy kast is zo standaard en door de open vlakken snel rommelig. En een muur ijsblauw schilderen.

Drie favoriete geuren

Voyage d’Hermes – mijn all-time favoriete parfum. Ik draag deze áltijd als ik op reis ga en het geeft me een vertrouwd gevoel

Robijn Zonnig Geel – ik krijg regelmatig te horen dat mijn kleding altijd zo lekker ruikt. Dit is mijn ‘geheim’ en het blijft echt langer fris, merk ik ook op reis als het een paar dagen in je koffer zit.

Marie Stella Maris Poivre Noir – de geur van Poivre Noir doet me denken aan een zwoele zomerdag in Frankrijk. Mag ik daar nu heen ajb?

Drie verslavingen

Kauwgom – alleen als ik iets anders eet zit er geen kauwgompje in mijn mond. En als ik slaap. Anders altijd.

Lippenbalsem – ze liggen overal en ik kan echt niet zonder. Ik heb nog geen vaste favoriet, zolang het maar in een stickje is. Potjes zijn me teveel gedoe.

Nagellak – anders bijt ik mijn nagels en het tikt een stuk leuker als ze vrolijk gelakt zijn

Drie favoriete boeken

Alleen op de wereld/le Petit Prince – boeken uit mijn jeugd

Alchemist – Paulo Coelho

The Go-Giver – geven, gunnen, laten gaan

Drie favoriete herinneringen
Oh dit is zo lastig. Ik heb zoveel mooie en bijzondere herinneringen.

Een bijzondere is een tekening die mijn vader ooit voor mij maakte en de uitleg en herinnering er om heen. De tekening heb ik niet meer, maar ik kan hem met m’n ogen dicht natekenen. Hij had gelijk. En volgens mij is het me goed gelukt om niet in de grijze massa te komen pap 😉

De eerste keer dat ik een hotel benaderde voor een samenwerking vond ik ook heel bijzonder, doodeng vond ik het. Net 10.000 unieke bezoekers en bloggen was in Nederland helemaal nog niet zo groot. Uiteindelijk verbleef ik bij het Nhow hotel in Berlijn, wat nog steeds 1 van mijn favoriete hotels ter wereld is. En bij iedere samenwerking denk ik weer aan dat mailtje en ben ik dankbaar dat ik dit mag doen!

Oh en de laatste. Ik heb aan al mijn reizen zoveel goede herinneringen, net als aan de vakanties met mijn ouders vroeger. Maar als ik moet kiezen, dan denk ik dat Noors-Lapland wint. Daar stond ik helemaal in contact met de natuur en voor mijn gevoel, heel erg met mijn opa. Het was mijn eerste verhaal voor National Geographic als Digital Nomad, extra bijzonder.

Drie favoriete bloemen
Bloemen vind ik prachtig, ik hou vooral van gekke, onbekende bloemen in een hoge vaas of heel veel in een champagne emmer. Zolang ze maar wit of oranje zijn. Gele bloemen vind ik vreselijk en met roze hoef je bij mij al helemaal niet aan te komen.

Hyacinten, pioenrozen en gerbera’s zijn favoriet. En het zijn geen bloemen, maar de mini-ananasjes zijn ook erg geliefd.

Drie favoriete steden

Parijs. Behoeft volgens mij geen uitleg als je hier regelmatig komt of mij een beetje kent.

Barcelona. Heeft een speciaal plekje in mijn hart omdat ik er zovaak kwam en de stad goed ken.

Berlijn. Welcome to my wild side. Het rauwe van Berlijn vind ik heerlijk.

Maar eigenlijk zijn het gedeelde plekken met Boedapest, Praag en Londen. Die steden geven me ook altijd veel energie.

Drie favoriete gerechten
Een gerecht kiezen, zo lastig.

Ik ben gek op risotto, de broodjes huttenkäse met advocado van Vinnie’s en de flammkuchen van The Lobby. Vooral die nu op het menu staat met feta en gegrilde paprika. En alles met kaas. Koken doe ik niet, dus gerechten kiezen vind ik erg lastig.

Drie favoriete films
Into the Wild
The Intouchables
Team America: World Police

Drie favoriete drankjes
Champagne (Ruinart Blanc de Blancs als het even kan)
Gin tonic
Thee

Drie favoriete weekendactiviteiten


Brunchen met vrienden. Of in ieder geval iets met eten en vrienden.
Series kijken
In een hangmat of park hangen

Drie favoriete kledingstukken
Filippa K blazer – die is op al mijn reizen meegeweest sinds ik ‘m in 2012 in Düsseldorf aan mijn collectie toevoegde. Kan niet meer zonder.
Kobaltblauwe pantalon – waar ik altijd extra bruin in lijk en die ik heel netjes kan dragen met een blouse en sandaaltjes, of lekker casual met een summer knit en espadrilles
Gele rokje – ultimate summer feeling!

Drie favoriete plekken in Amsterdam
The Lobby
Vinnie’s Deli
Kriterion

Drie favoriete plekken wereldwijd
ACE Hotel Londen
Mandarin Oriental Barcelona
Mikkeler bar Bangkok

Zo. Dat zijn heel wat 3-dingen! De belangrijkste 3 dingen voor mij zijn gezondheid, vrijheid en family/friends. Als die allemaal in balans zijn, ben ik écht blij.

Sabine de Witte