Hotspots

3x Hotspots in Zeeland: slapen aan zee

Je doet je ogen ’s ochtends vroeg open en het eerste wat je ziet zijn de zachte golven van de zee voor je en het ochtendzonnetje dat tussen de wolken door begint te breken. Ben je op een prachtig, tropisch strand ergens aan de andere kant van de aardbol? Nee, ook dichter bij huis, zoals in Zeeland, kun je wakker worden op een plek die aanvoelt als een verre droombestemming.

Mijn beste reisherinneringen vonden aan de andere kant van de wereld plaats, aan de mooiste en witste stranden van Australië. Maar hoe graag ik ook op reis ga, ook thuis in Zeeland, waar ik geboren en opgegroeid ben, vind je de mooiste plekjes. Sinds eenpaar jaar is de Zeeuws-Vlaamse kust een paar heerlijke plekken rijker om te overnachten. Voor deze fijne huisjes aan het strand kom ik in de zomer graag een weekendje terug naar de Zeeuwse kust!

Groede

Dankzij de grote glazen ramen aan de voor- én zijkant van deze strandhuisjes heb je een panoramisch uitzicht over het strand bij Groede, één van de populairste badplaatsen in Zeeuws-Vlaanderen. In de loop van de dag loopt het strand – zeker op een zonnige  dag –  vol met toeristen, maar de eerste vroege uurtjes van de dag kun je vanuit je strandhuisje nog even heerlijk genieten van de rust en heb je het strand bijna voor je alleen.

Foto: Strandcamping Groede
strandhuisjegroede

Nieuwvliet

Een mooie nieuwe aanvulling aan de Zeeuws-Vlaamse kust zijn deze moderne strandhuisjes die vanaf dit jaar te huur zijn in Nieuwvliet. Dankzij de grote glazen ramen op zowel de begane grond als de bovenverdieping kun je vanuit je bed zo over de zee uitkijken. Is er een fijnere plek om wakker te worden? En met een terras aan de voor én achterkant kun je hele dag heerlijke van de zon genieten.

Foto: Camping Zonneweelde
Strandhuisje-Nieuwvliet

Cadzand-Bad

Ook nieuw zijn de strandhuisjes een stukje verderop bij de badplaats Cadzand Bad. De voorkant van het huisje bestaat vanuit de vloer tot aan het plafond uit glas waardoor je altijd een prachtig uitzicht hebt op het strand en de zee voor je. Na je ontbijt hoef je maar de veranda af te stappen en een paar tientallen meters door het zand te lopen om met je voeten in het frisse water te staan.

Tip: Overnacht je op het strand bij Cadzand? Ga dan eens een hapje eten of een cocktail drinken bij restaurant Pure C van de Zeeuwse sterrenkok Sergio Herman. Volgens de Zeeuw is zijn zaak in Cadzand ‘een beetje Ibiza aan de Noordzee’. Pure C ontving anderhalf jaar na de opening een Michelinster. Een heerlijke hotspot in Zeeland!

Bron hoofdfoto: Indra Paasse / DNA Beelbank

Sabine de Witte