Travel

4 plekken waar je ondanks alle COVID-19 restricties nog naar toe kunt reizen

4 Plekken waar je nog naar toe kunt reizen

Zomer 2020, eentje die we ons nog lang zullen heugen. Eentje die anders is dan anders. Waarbij je wel, of juist niet, op reis gaat. Een ding is zeker; zo zorgeloos grenzen overgaan als pre-corona zit er nog even niet in. Wil niet zeggen dat je gedwongen thuis moet zitten, want grote kans dat je alles al uit en staycation gehaald hebt, dan zijn dit de plekken waar je nog prima naar toe kunt!

Pakketreis naar Italië

Eén van de weinig nog volledige ‘gele’ landen op de kaart van het ministerie van Buitenlandse Zaken is opvallend genoeg, Italië. Wat veel mensen niet weten, is dat een pakketreis je momenteel de meeste garanties geeft (mits aangesloten bij SGR uiteraard). Dus boek geen losse vlucht en accommodatie, maar boek een volledige reis bij TUI, ElizaWasHere, Corendon of SilverJet. De annuleringsvoorwaarden en omruilgaranties hier zijn het meest uitgebreid en flexibel én ze repatriëren nog wel. Iets wat de gewone lijnvluchten en overheid NIET meer doen. Waarom zij wel? Ze beschikken over een eigen vloot of genoeg middelen om de reizigers die het nog aandurven om te boeken, terug te halen.
Zo had ik eigenlijk een all-inclusive Griekenland geboekt, maar werd het vanaf 17 augustus verplicht om een negatief COVID-19 certificaat te hebben, wat maximaal 72 uur geldig mag zijn. Deze test is voor eigen rekening te doen bij de KLM Travel Clinic, maar die zit behoorlijk vol en de kosten bedragen €140. Kosten die TUI overigens heel netjes vergoed. Dat ging ons plan-technisch niet lukken, dus boekten we gratis om naar Italië. Wat als extra voordeel heeft dat het eventueel goed terug te rijden is, mocht dat noodzakelijk zijn.

Op road trip naar Oostenrijk

Half juli was mijn eerste tripje naar Oostenrijk. Met het vliegtuig om zoveel mogelijk tijd ter plekke over te houden, maar als je iets meer tijd hebt is dit ook prima te rijden. Trek er de bergen in voor de Culinaire Jacobsweg in Paznaun, een culinaire haute cuisine hike naar 2000 meter hoogte. Lokale (sterren)chefs verzorgen in de berghutten de heerlijkste maaltijden. Ze maken zoveel mogelijk gebruik van seizoens- en streekproducten en schenken er geweldige schnaps en wijnen bij. Nog tot het eind van de zomer en ik mocht er een voorproefje nemen; dit is de perfecte manier om alle Corona-perikelen even te ontvluchten.

Rond het meer van Annecy touren

Als kleine Sabine vierde ik vroeger vaak vakantie in de Franse Alpen. Onze familie was meer van de actieve vakantie dan van het urenlang bakken op het strand, en de bergen leenden zich uitstekend voor uitstapjes in de natuur gecombineerd met camping vertier. Een van de vakanties die mij het meest bij bleef is die rond het meer van Annecy: ZO blauw! Deltavliegers die uren over het meer zweefden, kristalhelder water, schattige dorpjes. Vorig jaar was ik weer rond het meer te vinden in de regio Savoie Montblanc, inclusief heerlijke ontbijt sessie, e-bike tour langs het meer en de mooiste plekjes en dat inspireerde Eline en mij voor een road trip rond dit bij ons allebei zo geliefde gebied. Nu even hopen dat het er mooi geel blijft in plaats van hysterisch oranje… To be continued…

Gin en natuur in het Zwarte Woud

Alweer twee jaar geleden ging ik op avontuur in het Zwarte Woud en de prachtige omgeving van Baden-Württemberg. Een actieve trip want er werd gehiked, gesupt, gegeten en het Zwarte Woud is het gebied van de bekende gin Monkey47, dus ook een nodige gin tonic genuttigd. De regio is heel druk bezig met duurzaam toerisme en natuurbehoud, en als je er ooit geweest bent snap je waarom. Het barst er van kastelen, dus ook leuk voor de geschiedenisliefhebbers, Het is een prima plek om langs te rijden richting Oostenrijk en Zwitserland, trek wat extra dagen uit om hier op ontdekkingstocht te gaan, het Koblenzmeer is een leuke opwarmer voor de typische bergmeren en mocht je het stadse missen: Freiburg is echt een leuk stadje en anders ben je ook zo in Strasbourg of Basel. Allebei ook prima tussenstops.

View this post on Instagram

During my trip I read a book about minimalism -Verlangen naar Minder- and I’m still processing a lot of its contents. Many things I knew already and try to change. But also touching things I struggle with. Here I was contemplating, overthinking and wondering wether I could become more minimalistic. I’m a collector of ‘things’ when you see my house, but it all reminds me of special moments. I travel the world, like to buy myself some new outfits (you guys like my #ootd a lot too) and I fancy a beef on a regular base. I enjoy so much of the little things in this. I must admit: today I received a dress which literally felt like jt was made out of plastic. That helps me making sustainable choices: from now on only natural materials. Sorry tiger dress, I’m not an inflammable person 🤣 Thanks @growthinkers for sharing your touching personal story, learnings and insights. They will be on my mind for a while. Just like this place, the zen garden of last weekends’ airbnb. #minimalism #zenbine #zenmoment #rethinking #changes #mypart #purpose #focus #impact #sustanability #maketheworldabetterplace

A post shared by Sabine De Witte 🍾 (@sabinedewitte) on

Besluit je richting het Duitse Zwarte Woud af te reizen, heb ik nog een heerlijke airbnb tip voor je in het knusse plaatje Calw. Vanuit de bungalow heb je prachtig uitzicht over de groene weiden en donkere bossen, je rijdt er zo naar een van de grootste watervallen van Duitsland, Triberg. De Japanse tuin en sauna helpen je ook om heerlijk zen te worden. Heb je nog nooit Airbnb gebruikt? Boek dan via deze link en je ontvangt 50 euro korting – en doet een kleine donatie in de vorm van reistegoed voor mij. Als het straks weer kan dan…

Alle bestemmingen hebben op het moment van schrijven code geel en zijn dus bereisbaar, maar zorg dat je op de hoogte blijft van het (lokale) nieuws.

Sabine de Witte