Travel

4 Redenen waarom je Privium wilt als frequent flyer

privium schiphol

Toen ik acht jaar geleden begon met regelmatig reizen, zijn er twee dingen waar ik in geïnvesteerd heb. Een Privium abonnement en een Bose Noise Cancelling Headset. Je hebt het al vaker voorbij zien komen en afgelopen week kreeg ik via Instagram Stories de vraag waarom Privium zo fijn is. Voilà, 4 redenen om Privium te overwegen.

  • Reis je vaker dan 4 keer per jaar? En ga je voor vertrek vaak nog even uitgebreid koffie drinken of wat eten? Ja, ja, ja? Nou, dan heb je het geld van een Privium abonnement er in no time uit. Want eten en drinken op Schiphol is schandalig duur. En in de Privium Lounge kun je dat dus ‘gratis’. Dagelijks vers eten, variërend van gezonde yoghurt, broodjes, smoothies of juist lekkere hapjes. Fijn om gezond te eten voor je de lucht in gaat, zodat je niet afhankelijk bent van de vaak niet zo gezonde snacks of maaltijden in het vliegtuig.
  • Ben je net als ik een control freak, altijd ruim op tijd op Schiphol zodat je je vlucht niet kunt missen en heb je geen idee wat je als je er eenmaal bent, in hemelsnaam moet doen om de tijd te doden? Sit down en relax! Neem wat te eten, blader door een magazine, download nog even je laatste vliegtuigentertainment, zet je out of office aan, you can do anything! Of juist niks en lekker in de vlammetjes staren.
  • privium toilet

  • Voorrang! Privium heeft een aantal eigen ingangen naar de security check, het echte voordeel zit ‘m in de rij voorbij kunnen lopen bij de paspoortcontroles als je uit niet-Scv hengen of internationale bestemmingen komt. Ik kan een glimlach nooit onder drukken als ik naar een lange vlucht niet nog hoef te wachten. Ook fijn als je ‘slechts’ uit Londen komt. Bovendien heeft Privium met een aantal airlines afspraken waarbij je Business Class kunt inchecken, dus ook daar de rijen voorbij kunt lopen.
  • Vele extraatjes, zoals een toilet met Rituals producten (fijn, deo voordat je door de security moet, ik vind het altijd erg warm op Schiphol), aanbiedingen en korting, mocht je met de auto komen is er een eigen parking en ook bij kort parkeren ben je stukken voordeliger uit.

privium 15 jaar

Privium prijzen

Een jaarabonnement met loungetoegang kost €215, de lounge is 7 dagen per week geopend en je kunt eventueel vouchers kopen als je reist met iemand die geen member is. Partnerkaarten zijn €75,00 en je kunt ook een Privium Basic nemen, met alleen de voordelen van het voorbij lopen van de rijen. Enige Privium nadeel: de Koninklijke Marechaussee doet de registratie van je persoonsgegevens, zodat je met de pas en irisscan overal door heen kunt en niet hoeft te wachten. Zij hebben dus inzicht in al je reisgedrag. Maar dat hebben ze gewoon ook al, alleen dan zonder je irisscan.

Privium lounge

Is Privium het ook waard als je toegang hebt tot de KLM lounge? Ik vind van wel, want daarmee heb je niet de andere perks en ook het aanbod eten en drinken is bij Privium veel groter. Reizen is al stressvol genoeg, gun jezelf een relaxed begin van iedere trip!

Disclaimer: ik heb net weer mijn Privium factuur voldaan 🙂

Sabine de Witte