Travel

4 x lazy Sunday in Amsterdam

Niks zo heerlijk als een schaamteloze, lazy zondag. Nou kan je die natuurlijk in bed doorbrengen of hangend op de bank met een Netflix binge, maar je kán natuurlijk ook de stad in. Amsterdam heeft meer dan genoeg spots waar je je luie zondag voort kan zetten. Ik zocht er 4 voor je uit.

Brunch bij Wyers, Kimpton de Witt hotel

Het vernieuwd Kimpton de Witt hotel op de Nieuwezijds Voorburgwal is alleen om de prachtige inrichting een absoluut bezoek waard. Naast een heerlijk lobby waar je op de bank ploft met koffie en een krant is er ook een kleine binnenplaats. In een van de hangstoelen, omringd door klimop, geniet je heel beschut van een laatste herfstzonnetje.

Wil je echt all out moet je Wyers zijn. Dit restaurant in het hotel heeft, naast een bijzonder goed gelukte inrichting ook nog eens een zeer uitgebreide menukaart waar je de hele dag terecht kan voor ontbijt, lunch en diner. En in het weekend kan je er ook nog eens brunchen tussen 10.30 en 14.30 uur. En van die brunch zijn wij fan! Naast traditionele brunchgerechten als American fluffy pancakes en gepocheerde eitjes staan er ook een mini breakfast burritos en foie grass mouse op de kaart. Uiteraard mag een Mimosa of Bloody Mary ook niet ontbreken.

Het restaurant zit op de hoek van het begin van de Nieuwendijk dus tijdens al die heerlijks kan je ook nog eens heel prima mensen spotten.

Alles voor een perfecte zondag lijkt me zo.

Waar?: Wyers, Nieuwendijk 60, Amsterdam

Aperitivo bij Bar LouLou

Meer toe aan een goed glas wijn en een portie bitterballen? Kan ook! Op de plek waar voorheen Ducap zat in Amsterdam-West zit sinds enige tijd nu Bar LouLou. Met nog steeds het misschien wel grootste terras van Amsterdam, maar dan in een mooier jasje gestoken. Binnen geniet je van een menukaart met Spaans-Italiaans-Venezolaanse invloeden. (ja heus!) en is er ook een mooie drankkaart met naast wijn en bier ook cocktails.

Een erg fijne plek in Amsterdam West waar je met een beetje geluk nog wat laatste oktober zon mee pikt.

Waar?: Bar Loulou, Kwakersplein 2H, Amsterdam

Summer Afternoon tea, Waldorf Astoria Amsterdam

Een zoet begin van de week, dit is toch te leuk? Summer Afternoon Tea cuteness ?☕️

A post shared by Your Ambassadrice (@yourambassadrice) on

Het luxe Waldorf Astoria hotel is de perfecte plek voor een uitgebreide afternoon tea. In de Peacock Alley in het midden van de hotellobby geniet je van een zeer uitgebreide hightea met 2 gangen van de hand van chef Sidnet Schutte die eerder bij de Liberije in de keuken stond. Gemixt met invloeden van Liberije’s Zusje (ook in het Waldorf te vinden) krijg je een twee gangen afternoon tea geserveerd met diverse zoete en hartige gerechtjes.

Samen met overheerlijke thee, of gewoon champagne, kan natuurlijk ook, kun je hier dagelijks terecht voor de afternoon tea van 15.00 tot 17.00 uur.

Waar?: Waldorf Astoria, Herengracht 542-556, Amsterdam

Spa Zuiver culinair arrangement

Kijk jij ook al uit naar het weekend? ?

A post shared by Spa Sport Hotel ZUIVER (@zuiveramsterdam) on

Een beetje verstopt in het Amsterdamse Bos zit Spa Zuiver. In deze prachtige wellness voelt het alsof je even weg bent uit de stad en ervaar je het bijzondere gevoel van rust en ruimte en droom je even helemaal weg in de whirlpool of één van de acht sauna’s. Geniet tussen de saunagangen door van een uitgebreide Italiaanse lunch. Met dit speciale arrangement kun je een dag volop ontspannen!
Het arrangement bevat:

+ Entree tot de spa vanaf 09:00 uur
+ Italiaanse lunch
+ Deelname Sauna opgietingen
+ Flesje water

Rechargen en klaar voor een nieuwe week.

Waar?: Spa Zuiver, Koenenkade 8, Amsterdam

Sabine de Witte