5 Delights amsterdam

5 Delights: net geopend in Amsterdam (en omgeving)

De zon liet zich al even zien deze week en ook de Sakura bloesems knappen uit hun knoppen in het Amsterdamse Bos. Idem schieten prachtige, nieuwe zaken de grond uit. Voor jullie haarfijn uitgeplozen; 5 fijne nieuwkomers in Amsterdam, en omgeving.

Couture op de Dam

Dior mag recentelijk een nieuwe aanwinst op de Dam toevoegen aan haar impressionante portfolio. In het karakteristieke, voormalige ABN AMRO pand, opende het merk de deuren van de grootste zaak van de Benelux en Scandinavië. Een logische keuze, want de Dam wordt steeds vaker bestempeld als het epicentrum van fashion en luxe. De zaak nodigt je uit om de legacy van het Huis te (her)ontdekken door de hoogst mogelijke standaard van vakmanschap. De verschillende universums begeleiden je van ready-to-wear outfits, tot het prachtigste schoeisel en het walhalla der lederwaren. Iconische tassen als de Saddle, Lady Dior en Dior Book Tote, sieren de planken (die laatste met een geborduurde Jardin Botanique print door Pietro Ruffo) maar ook verrast deze locatie met de meubels en sculpturen van Tony Jouanneau. Een absolute must-visit voor de fashion en design fanaten onder ons.

Waar: Dam 2, Amsterdam

Hoogstaande troeven

Ook op horecagebied is het een nieuwkomersexplosie van jewelste. Raymond Plat, Niels Leijssenaar, Willem Alberts en Roderick Kunst, vier rasechte rotten uit het vak, met opgedane ervaring bij o.a. De Librije en Ron Blaauw, bundelden hun krachten. Met Troef wordt er dan ook een restaurant van niveau toegevoegd aan het Amsterdamse arsenaal. Plat neemt ons mee op reis langs Franse klassiekers met op z’n tijd een Mediterrane uitschieter. Zijn signatuur is eerlijk, ambitieus en toegankelijk. De troeven die het team achterhoudt maken het verschil wat betreft de gastvrijheid; een speciale aanpassingen aan een gerecht, onverwachte extra tafelgenoten; Troef beweegt mee om haar gasten de ultieme gastronomische ervaring te geven.

Waar: Troef, Schollenbrugstraat 8, Amsterdam

De Witte Dame

Midden in de groene polder van Abcoude, verreist hotel De Witte Dame. Het voormalige stationsgebouw van het dorp is gerenoveerd tot charmante boetiekhotel met tien smaakvolle, ruime suites. In het warme interieur zijn vele houten elementen verwerkt, afkomstig van de oude treinwagons. Een heel fijne plek dus om een goede fles bubbels open te trekken en ultiem te genieten van de rust, natuur en culinaire hoogstanden van het restaurant. Van een goede bouillabaisse tot ambachtelijk gedraaide Gnocchi, there is no need om deze heerlijke plek te verlaten voor de check-out.

Waar: Stationsplein 3, Abcoude

Pop-up art gallery

Tussen 14 april en 14 mei vind je in de flagship store van Flexform het jaarlijkse Pop-up art gallery event georganiseerd door Kunst + Co. Kunstenares Alisa Lim A Po creëerde speciaal voor het event tien expressieve werken, die ze doopte tot ‘Monochromen’. Beeldvullende exposities met sterke contrasten, vervaardigd met een mix van technieken en materialen als acryl, messing en linnen. Elk stuk vertegenwoordigd menselijk gedrag en de gevoelens die daaruit voortkomen en vormen een spannende blend met de Italiaanse designmeubels van Flexform.

Waar: Beethovenstraat 396, Amsterdam

Oude Meesters hotelallure

Steek het IJ over en binnen 15 minuten fiets je het schilderij dat Durgerdam heet, binnen. Een slaperig dorp gehuld in nautische sferen, met door de zon opgelichte gevels en hoge pluimen die de waterkant toewuiven; je hartslag daalt direct een aantal slagen. Tussen al dit moois vindt je Restaurant & Boutique Hotel De Durgerdam. De veertien kamers van het gerenoveerde 17e-eeuwse pand werden ingericht door Buro Belén en niet zonder succes. Met een mix van hedendaags design en de allure van de tijd van de Oude Meesters is elke kamer is een ware parel voor het oog. Die lijn wordt doorgetrokken in het aangrenzende Restaurant De Mark, waarvan de keuken gerund wordt door chefs Richard Oostenbrugge en Thomas Groot (inderdaad van 212, met haar twee Michelin-sterren). De gerechten spreken tot je verbeelding, zijn soulful en bereid met rijke ingrediënten. Koffer achterop die e-bike en gaan!

Waar: Durgerdammerdijk 73, Durgerdam

Britt Schepers