5 Delights Travel

5 Delights om in de vakantiesferen te komen

Terug in Nederland werd Sabine even flink met de Nederlandse winter geconfronteerd. Van luipaarden spotten onder de Keniaanse strakblauwe hemel naar diep wegkruipen onder een warm dekentje met haar eigen katachtige. De beste manier om te ontsnappen aan deze ontberingen voor ons, is te dromen over de volgende zonnige trip, de hartverwarmende culturen en rijke keukens. Wij helpen je graag je vitamine D tekort te stillen met de 5 Delights van deze week. Ook als je volgende reis nog even op zich doet laten wachten.

  1. Filmisch genot

Gooi die gordijnen maar dicht en laat de zon binnenstromen via je TV. Eigenzinnige streaming service Mubi cureert de mooiste films van over de hele wereld. Enkel Arthouse films van topkwaliteit passeren de hoge standaarden van het platform. Duik in Shakespeares King Lear en waan je in het Japanse Samurai tijdperk. Alcarràs doet de Spaanse zon op je huid branden. Het dorpse verhaal speelt zich af in de prachtige perzikengaard van een chaotische familie. En dat is maar een kleine greep uit het fascinerende aanbod.

  1. Iraanse droomtreinreis

Ontdek onbeschrijfelijk mooi Iran (Sabine ging je al voor) duurzaam per trein. Iran horen we je denken? Daar is op dit moment veel aan hand, ja. De events die de laatste tijd zijn voorgevallen spreken boekdelen over de drang naar vrijheid van het Iraanse volk. Om daar een ode aan te brengen én aan de onbeschrijfelijke schoonheid van het landschap, nemen we je graag mee aan boord van de Trans-Iranian Railway. De op de UNESCO lijst geplaatste treintrip van 1400 km lang laat je door vier verschillende klimaten reizen. Je rijdt door bergketens, over rivieren, diepe afgronden, eeuwenoude bossen en verbluffende woestijnen. Ontspan in de hot springs, ontdek mystieke legendes en dompel jezelf onder in het levendige Teheran. Dit wordt een trip om nooit te vergeten.

  1. Franse tafeltaferelen

Creëer zelf een romantische zomeravond in een Parijse Table d’hote bij restaurant Watergang. Dit pittoreske restaurant in het hart van Amsterdam, weet de gemoedelijke sfeer van een Franse bistro te creëren en ons tegelijkertijd te verrassen met de mooiste smaken en prachtigste creaties. Ga voor het 5 gangen menu om de verfijnde comfortfood gerechtjes het meest tot hun recht te laten komen. Het uitgebreide arrangement van (natuur)wijnen sluit naadloos aan op het Gault & Millau waardige menu.

  1. Instagram-inspiratie

Curator, consultant en designer Sheena Miyake neemt ons mee op haar Instagram-account naar de mooiste hoeken van onze planeet. Haar oog is subliem en vangt elk mooi detail van onze natuurtaferelen, interieurs en culturele vieringen. Je blijft kijken.

  1. Avontuurlijk interieur

Verwelkom de wilde sferen van Bohemien merk Jungalow in je huis. Jungalow begon als een interieur design blog en groeide uit tot een lifestyle merk. De interieuritems van hoge kwaliteit worden gemaakt door een internationale groep kunstenaars. Van elk item wordt een kleine oplage gemaakt zodat je altijd een uniek item koopt. De stijl is wild, kleurrijk en brengt direct een vrolijke vibe in iedere ruimte. Justina, de eigenaresse van het merk, doedelt erop los en geïnspireerd op haar losse schetsen, worden de producten verwezenlijkt. Ieder item wordt gemaakt met zorg en tegelijkertijd wordt er zorg gedragen voor de makers en het milieu. Voor elk verkocht product worden er bijvoorbeeld twee bomen geplant in Afrika.

Britt Schepers