5 Delights

5 Delights: tijd voor winterse selfcare

Terug van een kleine break, de Five Delights! Krakend koud, dat was het deze week en wat kan de winter mooi zijn als de zon schijnt. Als die er niet is, is het lekker om even extra goed voor jezelf te zorgen. Op zoek naar wat inspiratie op dat gebied? Wij hebben 5 fijne items/uitjes voor je op een rij.

Sfeer verhogende lichtkunst

Licht doet meer met je dan je denkt. De Rotterdamse, award winnende Sabine Marcelis ontwierp in samenwerking met Ikea de VARMBLIXT collectie. De items hebben door de prachtige licht(weerkaatsing) een positieve invloed op onze emoties. Sculpturale lampen en zonlicht weerkaatsende, glazen objecten die je huis vullen met warmte en positieve vibes. Mooi om te zien dat Ikea de verschuiving maakt van enkel functioneel licht naar licht dat ook van betekenis kan zijn voor ons welzijn. De lampen worden toegevoegd aan het vaste assortiment, de rest is limited edition. Op je snelst naar de geselecteerde IKEAS dus. (vanaf 1 februari)

Badderen in de koeienstal

Samen of alleen even de tijd voor jezelf nemen. We benoemden Soho House’ Cowshed Spa al eens eerder; wereldwijd brengen deze karakteristieke spa’s de rust van het platteland naar onze drukke steden. Ik als countrygirl kan het weten, het is niet voor niets dat ik regelmatig terug ga voor een snelle Twente-fix. Het interieur van alle spa’s is geïnspireerd op de eerste, in 1998 Cowshed spa die gevestigd werd in een oude schuur van het Babington House (Sommerset). De Amsterdam shed is de nieuwste toevoeging aan de wereldwijde portfolio. Neem het er een keer van en boek een behandelingetje of twee. Plus een tip voor vriendlief; de inhouse barbier kan er wat van.

Voyage au soleil

Soms zijn zonnestralen het enige dat ons winterse hart echt kan doen laten ontdooien. In deze periode is die dosis vitamine D vaak alleen onder de evenaar te vinden. Tijd voor een tripje dus! Verras een persoon die je lief is met de Flightgift giftcard. De gelukkige kan zelf kiezen uit 300 wereldwijde luchtvaartmaatschappijen en 980 bestemmingen. Of ontsnap even aan je routine en onderneem een dagtrip dicht bij huis. Hoe leuk om culinair Zeeland te ontdekken? Pick je partner in crime en rij op je dooie gemak langs landschappen vol vuurtorens, idyllische dorpen en de zee. Onderweg stop je voor 6 hoogstaande proeverijtjes.

Skin to skin

Gordijnen dicht, kaarsen aan en Bibio on repeat. Tijd om je huid weer eens wat extra aandacht te geven. Het liefst met duurzame en als het even kan, vegan producten. Esse is een Zuid-Afrikaans merk dat deze standaarden eer aan doet. Alle producten zijn Fairtrade, gecertificeerd biologisch, veganistisch en dierproefvrij. Het Esse Clay Mask reinigt en ontgift de huid diep van alle luchtvervuiling waar onze huid dagelijks aan blootgesteld wordt. Door de pure en voedende ingrediënten eindig je met een goed doorbloede en superzachte huid. Voor het optimale effect gebruik je de Esse Cacao Exfoliator van tevoren. De fijne cacaodeeltjes polijsten en verfijnen het huidoppervlak zorgvuldig.

Wikkel jezelf in warmte

Rauwe ellende die energieprijzen. Laag voor laag, proberen we onszelf warm te houden. Een dikke, warme shawl is daarbij geen overbodige luxe. Zo, dat bruggetje werd even soepel gemaakt; want hierbij een klein, ongegeneerd linkje naar mijn eigen side hustle, KnittbyBritt. Mijn oma leerde me breien en het groeide uit tot een verslaving. Al 10 jaar lang brei ik Big Ass scarves en dekens op mijn roze bankje in de Pijp. Door de grove steek en funky (en ook natuurlijke) kleuren zijn het echte fashion statements. De items worden gemaakt op bestelling. (en ik vertrek eind februari naar de Argentijnse zon, dus go, go, go)]

Britt Schepers