5 Delights Five Delights

5 Delights voor een duurzame lente

Vanuit het western-waardige stadje Cafayate, en na 5 keer van locatie te zijn verwisseld, want; über-slechte wi-fi verbindingen, voor jullie 5 Delights om de lente duurzaam te starten.

  1. Bamboe niemendalletjes

Vier keer zachter dan katoen, comfortabel en, je raadt het al, duurzaam: bamboe viscose verovert de undies markt. Bamboo Underwear speelt hier goed op in en komt met een aantal retesexy lijnen die ook nog eens comfortabel zijn. Niet zo sexy, maar wel heel fijn is dat door de antibacteriële werking van bamboe ook geurtjes verleden tijd zijn. De bh’s en slips zijn er in elke denkbare stijl. Dus in welke mood je ook bent, je ondergoed zit in ieder geval goed.

  1. Boheemse luxe

Ethisch en ecologisch verantwoorde fashion, gegoten in de mooist denkbare stukken. Wolken van jurken, pakken maar ook swimwear en beddengoed; Frans merk Louise Misha kreeg het voor elkaar. Sinds 2012 staat het merk symbool voor verbinding en vriendschap, dat geldt zowel voor het team van LM, de getalenteerde leveranciers en ook de band met haar klanten. Tot nu toe is 80% van de stoffen natuurlijk en zetten ze zich in om nog meer vooruitgang daarin te boeken. Stuk voor stuk zijn de creaties geschikt om naar een chic etentje of zakelijke meeting te dragen, met het comfort van een kwalitatief goede pyjama. De diepkleurige stoffen, vrolijke, doch smaakvolle prints en kwaliteit tot in het kleinste detail moet je gewoon zelf gaan ervaren. Sla de enfant en home collecties ook zeker niet over.

  1. Duurzaam flat whiten

Ja, met trots ben ik, en velen met mij, al jarenlang lid van de havermelk elite. Blij verheugd was ik dus om onlangs een nieuw barista merk te ontdekken bij Drover’s Dog Oost genaamd ROA. Romig, met een zachte smaak waardoor de complexiteit van de koffieboon helemaal tot haar recht komt. ROA gebruikt de haverkorrel, de hele haverkorrel en niets anders dan de haverkorrel. Iets wat zeker niet voor vele andere havermelk merken geldt. Het mooiste; het komt van den Amsterdamse gronden en wordt bezorgd per fiets of elektrische auto door de hele stad. Normaliter alleen aan de horeca, maar sinds kort kun je wanneer je minimaal zes dozen (6 pakken per doos) besteld, deze ook aan huis laten afleveren. Insiders tip; bij Drover’s Dog Oost kun je ook een los pak afhalen.

  1. Krachtig, zacht design

Marte Haverkamp begon als kind al met het experimenteren met lijnen, kleuren en materialen. Tot op heden is ze daar nog niet mee gestopt en maakt ze de wereld een stukje mooier met haar creaties. Ons oog viel vooral op haar oversized Haori kimono’s en urban wandcollages. Elke stuk stof is op een natuurlijke manier geverfd en met de bijzondere Koreaanse techniek Pojagi aan elkaar gestikt. Bij Studio Marte is het Slow fashion wat klok slaat want ze maakt één kimono per maand.

  1. Irritatie-vrij ontharen

Een jarenlange zoektocht was het; waar vind ik goede, betaalbare en duurzame scheermesjes? Inclusive merk Estrid biedt de uitkomst. De prachtig ontworpen mesjes komen in funky kleuren, hebben een verzorgende balsem rondom en zijn scherp tot-en-met. Je kiest een starterkit (€9,95) in jouw favoriete kleur en het abonnement qua navulling dat bij jou past. Et voilà, je harige tijden zijn voorbij. Ga je voor langere tijd op reis? Dan pauzeer je, je abonnement eenvoudig.

Britt Schepers