5 Delights amsterdam Five Delights

5 Delights voor een fris februari

In de 5 Delight delen we iedere twee weken 5 items die onze dagen opfleuren. Gadgets, hotspots, en andere, kleine geneugten des levens. Deze keer onze favorieten om fris de februarimaand door te komen. Let’s go!

Japan in a bottle

Stel je de donkergroene, dichte wouden van Japan voor. Het Hwyl parfum van Aesop neemt je mee naar dit inspirerende land en haar wilde natuur. Rokerige aardetonen die zich vermengen met de subtiele, kruidige geur van groene bladeren. Twee keer sprietsen en je bent klaar voor een kick-ass dag! + Kleine tip die ik heb opgedaan tijdens mijn cosmetica bijbaantjes; spray de parfum voor je uit, hoog boven je hoofd en loop naar voren zodat de parfum op je neerdaalt. Zo heb je langer plezier van de geur.

Zijdezacht katoen

We spenderen een kwart van ons leven in bed. Belangrijk dus om duurzaam beddengoed te kiezen dat de structuur heeft waar jij het lekkerst onder slaapt. Het liefst in een kek kleurtje. Sinds jaar en dag ben ik groot fan van Crisp Sheets, een Amsterdams bedrijf dat wolken van beddengoed ontwerpt en duurzaam laat maken in Turkije en Portugal. Ik ontdekte CS via Instagram en werd opslag verliefd; het ene na het andere prachtig opgemaakte bed verscheen als kleine oase midden in de natuur. Ga voor Crisp, Smoothy, Softy of Percale Cotton; verschillende soorten katoen die elk een eigen look en feel hebben en door middel van eeuwenoude technieken geweven worden. Over de kleuren kan ik niet uit; die moet je gewoon zelf bekijken.

Extra tip; check de Sleep Sounds playlist voor even better nights en de Harold Luya x Crisp playlist, om je dag al billen schuddend te beginnen.

Go dry, not thirsty

Dry (of damp) january is achter de rug. Bevielen je de frissen ochtenden en het ontbreken van de fastfood cravings de dag erna wel? Dan zijn de nieuwe, botanische brouwsels van onze Lowlander vrienden je nieuwe to go-to. Waar ze normaal de welbekende biertjes en natuurpositieve gin brouwen, is er dit keer gewerkt aan een non-alcoholische lijn van drie Botanical soda’s in gedurfde smaken; Ginger & Yuzu, Blood Orange & Bergamot en Rhubarb & Lavender. De soda’s worden gebrouwen om de ware smaken van het fruit, de kruiden en specerijen tot hun recht te laten komen. Leuke bijkomstigheid daarvan is dat door die pure smaak er geen suiker, smaak- en kleurstoffen zijn toegevoegd. Onze favoriet? Blood Orange & Bergamot.

Oh la la, Elle La!

Vaak hebben we geen connectie met de makers en de afkomst van de materialen, wanneer we producten kopen. Ella Hustinx brengt hier verandering in met haar Ella La kussens en wandkleden. Met haar krachtige, moderne ontwerpen doet ze eer aan de origine van de stoffen en zie je het verhaal van de makers in elke, met aandacht aangebrachte zoom. De Amsterdamse ontwikkelde door haar vele reizen een grote liefde voor traditionele ambachten. Een vorm van kunst die het unieke verhaal van elke maker laat zien, in groot contrast met de zielloze massaproductie die nu nog de boventoon voert. (Zo, dat is eruit!) Drie jaar geleden importeerde Ella de eerste Bogolan stoffen uit de Dogon vallei, Mali. Handgeweven, met natuurlijke ingrediënten geverfde stoffen (denk aarde-rood, warm, gebroken wit en diep, chocolade bruin) waarmee haar eerste collectie tot leven werd gewekt. Ieder item wordt met liefde gemaakt door de gerenommeerde Syrische kleermakers Brosk, Najib en andere heren van Atelier Made Here. Zij werkten eerder samen met Elie Saab en Dany Atrache, dus van vakmanschap valt hier zeker te spreken.

Ten slotte; Elle ontwerpt sinds kort ook prachtige custom-made banken en andere verrassende elementen voor grote en kleine interieurprojecten.

Diep ontspannen met Yoga Nidra

Fris, uitgerust opstaan, dat lukt alleen als je diep hebt geslapen. Vaak houden de to-do lijstjes en de stressfactoren van ons leven dit tegen. Gelukkig vond ik daar een paar jaar geleden de oplossing voor: House of Deeprelax. De stijlvolle app van Eliane Bernard biedt een breed scala aan Yoga Nidra meditaties aan, om beter te slapen, energiek op te staan en met first-aid sessies voor acute stressmomenten. Ik gebruik die laatste ook erg graag om mijn vliegangst binnen de perken te houden. De sessies richten zich op ademhalingsoefeningen, ontspannings-, bewustzijn-, hypnosetechnieken en de allermooiste visualisaties. (Ga de Horus sessie zeker proberen!)

Britt Schepers