Travel

5 Geneugten: Stappen voor- en achter uit

Volgens mij hebben we allemaal wel eens zo’n periode waarin de tijd voorbij lijkt te vliegen. Zoals de afgelopen maand. Was ik net gewend aan ‘maart’ in de datum notatie, was het alweer april! Ik vind het heerlijk om regelmatig door mijn digitale agenda te bladeren en terug te denken aan mooie momenten. Daarom is het thema van mijn 5 geneugten van vandaag; stappen voor- en achteruit.

5 geneugten; stappen voor en achteruit

Throwback Thursday

Een trend op Instagram op donderdag; foto’s uit je verleden op Instagram posten. Dat ik deze foto’s terug vond en vandaag plaats, is puur toeval. De meeste ‘analoge’ foto’s liggen bij mijn ouders en toen ik gisteren iets zocht, kwam ik deze foto’s tegen. Op de ene foto ben ik 1 jaar oud en een blije baby met bolle wangen. De andere foto is gemaakt in de brugklas, mijn eerste jaar HAVO. Wat was ik onzeker en wat ben ik in 16 jaar tijd veranderd. Wat ik vooral heb geleerd is dat verlegen afwachten je nergens brengt, je moet zelf opstaan en schreeuwen dat je er bent, iets wilt en iets kunt. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dat de afgelopen jaren heb geleerd en dat ik doe wat ik nu doe.

My little Paris

Hoewel ik al bijna een week terug ben, ben ik nog veel met mijn hoofd in Parijs. Ik kocht het My Little Paris book bij Colette, omdat de tekeningen geweldig zijn, de tekstjes goed leesbaar en het boek gaat over ‘Les Parisiens’ en hoe je zo goed mogelijk in Parijs kan integreren. Een betere voorbereiding kan ik me niet wensen. Parisiens hebben minimaal 10 flessen champagne in de koelkast, nonchalant een marine streepjes shirt in hun petit studio rondslingeren en uiteraard een tas aan de deurklink van een grote Franse designer. Love it!

Ray-Ban Erika zonnebril

Vorig jaar februari stond ik in Londen zonder zonnebril. Het was prachtig weer, dus ik liep de eerste beste zonnebrilzaak in die ik tegenkwam. Om er met dit Ray-ban exemplaar weer uit te lopen. Een opvallend wit frame, bruin getinte glazen en niet zo’n standaard exemplaar. Jaren geleden ben ik aan mijn ogen geopereerd en sindsdien knijp ik bij het eerste beste zonnestraaltje mijn ogen dicht en lopen de tranen over mijn wangen als ik geen zonnebril op zet. Perfect voor een zonnebrillen freak om veel exemplaren te hebben. Deze weet iedere look een leuke twist te geven en blijft daarom een van mijn favorieten.

Verse bloemen

Als er iets voorjaar roept, zijn het verse bloemen. Daar maak je me altijd blij mee en als ik de ruimte had, zou ik het liefst overal in huis boeketten neer zetten. Deze chrysanten kreeg ik afgelopen weekend cadeau, nogmaals dank aan de gulle gever. Vaak is bloemen kopen 1 van de eerste dingen die ik doe als ik op reis ben geweest, dan voel ik me meteen thuis!

New shoes

Witte stappers, voor een all white zomerse outfit. Ik hou er van, het straalt frisheid uit. Deze bestaat ook nog eens uit 2 verschillende materialen, ruw leer met een patent afwerking. Enige nadeel van witte schoenen: het is zo zonde om ze te dragen, want dan worden ze vies!

Sabine de Witte