amsterdam Reistips

5 Geneugten

Nog met mijn hoofd in de wolken van het dagje Parijs, geniet ik na van een dag in de stad. Heerlijk! Ik bedacht er dat ik wekelijks zoveel mooie ‘geneugten’ van het leven zie, dat ik die wekelijks met jullie wil delen. Varierend van een gevoel tot product of dienst. 5 Dingen die het leven nóg aangenamer, leuker, spannender of de moeite waard maken. Van klein tot groot, gratis of duur. De eerste versie staat, hoe kan het ook anders, in het teken van Parijs.

Petite peu Parisienne

Toen ik gisteren zelfverzekerd mijn uitgedachte route door Parijs liep. Toen ik weer werd aangesproken door toeristen om hun de weg te wijzen. Dat blijft gek als je zelf ook gewoon op bezoek bent. Het voelde heerlijk om herkenning te zien in de ogen van personeel bij een aantal favoriete plekken, mijn lijstje ’to do’s’ in de geplande tijd af te werken én mijn bezoek geheel in stijl af te sluiten. Via Twitter kwam ik erachter dat mede-Parijs freak Manon ook in de stad was en zo besloten we spontaan bij Hotel Côstes een drankje te doen. De kracht van social media bewees zich weer eens.

sabine in parijs

The Scent of Departure

Gister liep ik in Parijs, vandaag ruik ik naar de stad. The Scent of Departure is een nieuw concept wat de geur van steden in een flesje heeft gestopt. Geheel in stijl van frequent travellers, met airport codes als namen en bagage labels als etiketten. Uiteraard afkomstig uit Parijs en behalve de verpakking en de geur weten ze ook met pakkende teksten je helemaal in de reissfeer te brengen. Extra punten voor de website, je krijgt meteen zin om weer een trip te boeken!

scent of departure parfum

scent of departure

scent of departure paris

Stenelux

Misschien morbide, maar ik ben gek op ‘stuffed animals’, vlinders en insecten. Zo scoorde ik zaterdag tijdens mijn rondje hotspots checken, een prachtige vlinder bij Stenelux. Stenelux is een klein museum voor iedereen die gek is op edelstenen, vlinders, insecten en opgezette dieren. Ik was er al vaker langs gefietst, maar toen ik een artikel in de Franse Madame Le Figaro las waarin ze werden genoemd als een van de favoriete shopping adressen van Viktor & Rolf, besloot ik eindelijk een kijkje te gaan nemen.

Adres: Eerste Jacob van Campenstraat 2 1072 BE Amsterdam – 020 662 1490

stenelux

ANNA + NINA

De Gerard Doustraat in de Pijp is de afgelopen jaren verrijkt met een aantal hotspots, zoals de Blond Amsterdam winkel, Charlie & Mary, Poptasi etc. Sinds februari is er nog een hotspot bijgekomen: ANNA + NINA. Deze ambitieuze dames begonnen een jaar geleden hun modeagentschap en sinds februari hebben ze van hun showroom een heuse winkel/koffiesalon van gemaakt. Behalve merken die zij vertegenwoordigen, verkopen ze ook Gentleman’s beautyproducten, is hun rariteitenkabinet gevuld met gave hebbedingetjes, kunstwerken van Bloomingville en gave foto’s. Met lege handen de winkel uitlopen is mission vrijwel onmogelijk, je bent gewaarschuwd!

Adres: Gerard Doustraat 94 1072 VX Amsterdam – 06 81894059

anna nina amsterdam

anna + nina

rariteitenkabinet anna+nina

Parisienne voor een maand

Toen ik gisteren door de stad liep met een big smile, bedacht ik me dat het tijd is voor actie. Ik roep al zo lang dat ik ‘ooit’ in Parijs wil wonen en in mijn hoofd heb ik zitten dat ik dat doe voor ik de big 3-0 bereik. Time is ticking dus. In augustus, de maand waarop de Parijzenaren wegtrekken en veel authentieke zaken dicht zijn, ga ik er een maand ‘proefwonen’. Als ik er na die maand, waarin Parijs eigenlijk niets aan is, nog wil wonen, start de zoektocht naar een Parijse stulp. Niet voor goed, maar voor minimaal 3 maanden. Om mijn Frans te verbeteren, uit te zoeken of ik kan aarden in de stad en er voet aan de grond krijg qua werk. Stiekem ben ik nu al Airbnb aan het afstruinen naar een petit appartement of een studio/chambre voor mijn augustus avontuur. Dare to act!

laduree

Sabine de Witte