amsterdam

50 jaar Italiaanse stijl

Peroni bestaat 50 jaar en viert dat met een super mooie expositie over Italiaanse stijl. Van 9 tot en met 11 januari zijn verschillende klassiekers op het gebied van film & kunst, design & mode en Italiaanse receptuur te bewonderen in The Lobster House op het Frederiksplein.

50 Anni di Stile Italiano

Op basis van verfijning en allure heeft de Italiaans-Nederlandse neo-pop artiest Selwyn Senatori een selectie van stijliconen gemaakt. Een strak Corneliani pak, een tijdloze Arco lamp, de populaire La Moka van Bialetti, een Alfa Romeo 8C Competizione en de 714 Persol zonnebril mét blauwe glazen die Steve Mc Queen droeg in de filmklassieker ‘The Thomas Crown Affair’ zijn allemaal onderdelen van de ’50 Anni di Stile Italiano’-expositie.

Peroni

Peroni Nastro Azzurro is in 1963 ontstaan in Rome. Precies in de tijd van de ontluikende Italiaanse luxe en stijl, die je terug ziet in de bekende design- en fashionmerken uit deze periode van ‘La Dolce Vita’. Sindsdien wordt Peroni -volgens origineel recept- in de Italiaanse hoofdstad gebrouwen.

Welk Italiaans stijlicoon bewonder jij?

Sabine de Witte