Reistips

50 tinten blauw

Van 30 naar 20 graden in 1 dag. Hallo zomer in Nederland. Net terwijl ik 2 maxi-jurken heb besteld om het warme weer te trotseren, slaat het om tot best koud. Hoe verleidelijk is het dan om, tijdens een slapeloze nacht, online te shoppen?! Ik heb wat najaarscollecties doorgespit en een flinke selectie favorieten gemaakt. Rode draad: veel blauw, in alle tinten. Kobaltblauw, ijsblauw, denim blauw, blauwe ruiten. Voor komend seizoen zijn minimalistische vormen met een klassieke twist de trend. Helemaal mijn stijl, want netjes zonder tuttig te zijn. Een kleine selectie van mijn favorieten.

Filippa K

Deze kobaltblauwe combinatie is liefde op het eerste gezicht. Filippa K kennende is het materiaal reisproof, van hoge kwaliteit en het hele jaar door te dragen. Casual met een sandaaltje tijdens Indian Summer dagen, party proof met een stel hakken en business chic met een zwart colbert en ballerina’s. Ik zie mijzelf hier meteen in weglopen. De komende week druppelen de AW items de Filippa K winkels in, in de gaten houden dus!

filippa-k-aw13

COS x Serpentine

Een lichtblauwe blouse is onmisbaar. Makkelijk te combineren, casual en chic te dragen en een klassieker die je in je kast moet hebben. Heel blij werd ik dan ook van de samenwerking met COS en Serpentine Gallery Londen. Een limited edition lichtblauw overhemd in box-shape, waarvan een deel van de opbrengt naar het Serpentine Trust fund gaat. Helaas zo limited dat ik al te laat was om te bestellen, en als troost maar deze klassieker in mijn mandje gooide.

cos-serpentine

Zara

Minder tripjes Spanje betekende minder shoppen bij Zara. Iets wat ik het afgelopen jaar ook niet gemist heb, want ik vond de collecties steeds net niet. Slechte prijs/kwaliteitsverhouding, lelijk afgewerkt, niet mijn stijl. Van het lookbook voor komende herfst werd ik wel erg blij. Prachtige skyblue tas + matching pumps, jumpsuits in verschillende blauwtinten, minimalistische vormen en blauw accenten. Dat wordt in september toch even Spanje meepikken om wat herfstgarderobe in te slaan!

zara-lookbook-afw13

zara-lookbook

50 shades of blue

Neverfull Epi

Ik ben Sabine en ik heb een tassentic. Ik hou van mooie tassen, dat maakt een outfit helemaal compleet. Ik kan ontzettend afknappen op goed geklede mensen met een tas die afbreuk doet aan hun look, zoals mannen in pak met een rugtas of vrouwen in mantelpak met een canvasje of goedkope look-a-like. Mijn collectie is niet heel groot, maar de items die ik heb zijn tijdloos, klassiek en van hoge kwaliteit. In alle kleuren en voor verschillende gelegenheden. Ik mis alleen nog een blauwe en bruine tas, het liefst lekker multifunctioneel. Het antwoord op de blauwe variant heb ik inmiddels gevonden. Louis Vuitton’s klassieke Neverfull is dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Een Epi leren jasje, hetzelfde leer als de andere exemplaren. Het model is praktisch, stijlvol en klassiek. Perfect als je een dag op en neer moet naar Parijs bijvoorbeeld. Of voor een hele dag afspraken. Of… ik heb al zoveel excuses gevonden waarom deze tas de perfecte aanschaf zou zijn. Mijn bag crush voor dit najaar. Nu nog even hard werken om te zorgen dat mijn spaarpot deze liefde kan beantwoorden!

neverfull-epi-blauw

Heb jij al een wishlist voor de herfstcollecties gemaakt? Vind je het wat? Ik ben erg blij met de combi casual chic, heb veel inspiratie voor het combineren van casual met chic en ik kan niet wachten om sommige herfstige items weer te dragen. Een pantalon combineren met chelsea boots, blouse, mooie trenchcoat en hoed of pencil skirt met sweater en enkellaarsjes, dit gaat een stijlvolle herfst worden!

Sabine de Witte