gili's corner

6 vragen aan: IENS insider Almir Ambeskovic

Al een tijdje werk ik voor IENS en daarvoor kom ik op geweldige plekken en ontmoet ik bijzondere mensen. Zo ook Almir Ambeskovic, eindverantwoordelijke voor IENS op de Nederlandse, Italiaanse en Scandinavische markt.

1. Kun je ons meer vertellen over je verhaal als ondernemer? En is reizen altijd een deel van je leven geweest?
Ik ben in 1977 in Sarajevo geboren, maar ben toen ik nog heel jong was naar Italië verhuisd, dus reizen is altijd al een deel van mijn leven geweest. Ik ben 15 jaar ondernemer geweest, heb drie startups opgericht en geleid naar succesvolle exits. In het verleden ben ik ook erg actief geweest als ondernemer, waaronder onder andere de functie van vicevoorzitter bij Assolombarda, de Italiaanse nationale vereniging van jonge ondernemers. Ik manage nu verschillende markten bij TheFork. Ik reis veel voor werk, omdat ik een halve week in Italië en de andere helft in Amsterdam doorbreng. Daarnaast vlieg ik vaak naar Parijs – waar het hoofdkwartier van TheFork is – Stockholm, Kopenhagen en Barcelona. Natuurlijk reis ik ook voor plezier. In de winter ga ik graag skiën in Noord-Italië dus niet ver van Milaan met mijn gezin en in de zomer hou ik van stranden. Vorig jaar ging ik naar Griekenland (Mykonos en omliggende eilanden). Daarnaast reis ik eens in de zoveel tijd naar mijn familie in Sarajevo en het gezin van mijn vrouw in de regio Emilia Romagna. Daarom heb ik altijd een koffertje klaar staan!


La Scaletto in Milaan.

2. Aangezien je nu veel reist voor IENS en TheFork, wat zijn je favoriete hotspots?
Ik breng de meeste van mijn weken door in Milaan en Amsterdam. Milaan is een stad die echt floreert sinds de Expo in 2015, met veel evenementen en restaurants. Belangrijkste attracties zijn Duomo, Castello, Cenacolo Vinciano en er zijn veel interessante musea en exposities. Wat betreft mijn favoriete plek dat is de Piazza Gae Aulenti, wat eigenlijk dicht bij het kantoor van TheFork ligt en een nieuw deel van de stad is met veel skyscrapers en winkels. In vergelijking met de rest van Italië lijkt Milaan sterk op andere Europese steden, dus je kunt echt elke keuken vinden die niet alleen typisch is voor de de stad. Als je de Milanese keuken wil uitproberen, zou ik La Scaletta, Ristorante Nabucco en Ratanà aanbevelen. Voor een avond uit of een romantisch diner is Ceresio 7, een prachtig restaurant. Voor de lekkerste pizza zou ik Pizzagourmet Giuseppe Vesi en A Pazziella aanraden.


Het IENS Insider Diner bij MOS Amsterdam

“MOS Amsterdam is een van mijn favorieten.”

In Amsterdam probeer ik elke week iets anders uit. Tot nu toe behoort MOS Amsterdam, wel tot een van mijn favorieten, hier hebben we onlangs Insider, een nieuw segment op IENS gelanceerd. Wat ik zo leuk vind aan mijn trips naar Amsterdam zijn de kwalitatieve hotels, elke week probeer ik een ander uit, zodat ik ook steeds alle wijken in Amsterdam steeds beter leer kennen.Tot nu toe behoren, Het Andaz, Het Conservatorium, Het Krasnapolsky en het Pulitzer hotel tot mijn favorieten in Amsterdam.

Mos Amsterdam Iens Insider diner

3. Wat zijn je favoriete vakantielanden?
Vanwege de kinderen ga ik in de zomervakantie het liefst naar plekken die niet zo ver weg zijn, zoals de Griekse eilanden, Ibiza en Formentera maar ik kan ook Sarajevo aanraden, de stad waar ik ben geboren.

4. Wat neem je altijd mee op reis?
Een reis kussen. Ik probeer zoveel mogelijk bij te slapen als ik in een vliegtuig zit.


Met het team op uitje.

“Weekend is voor familie.”

5. Hoe vaak ga je doordeweeks uit eten en hoe houd je een gezond evenwicht tussen werk en privé?
Ik ga ten minste drie of vier keer per week uit eten. Om een ​​gezond evenwicht tussen werk en privé te behouden, ben ik in het weekend altijd bij mijn familie. Bovendien ga ik tijdens de lunchpauze naar de sportschool als ik in Italië ben en soms plan ik een ski-trip in in het weekend.

Almir Ambeskovic

6. Je visie als ondernemer en een paar laatste woorden..
Als ondernemer denk ik dat je moet geloven in een startup-idee, natuurlijk als het is gebaseerd op een solide businessplan. Toen ik in 2011 met restOpolis voor het eerst online restaurants opende in Italië, waren veel beleggers terughoudend omdat ze niet geloofden dat een digitale dienst als de onze zou kunnen groeien in een land met een grote digitale kloof als Italië. Niettemin waren gebruikers klaar voor de verandering. Nu is Italië overgenomen door TheFork en is het de derde markt in de groep.

Gili Papier