De grens tussen binnen en buiten vervaagt steeds meer, natuur en interieur versmelten. Mijn opa was een grote man. Hij had een grote opa-bril op zijn knoestige neus en droeg een groot, gouden opa-horloge. In mijn herinneringen in ieder geval. Als meisjes van vijf trippelden wij stevig in opa’s passen mee over het brede bospad. Gebiologeerd luisterden we naar de natuurwijsheden van de oude man. ‘Kijk, zien jullie die grote groene planten met die witte bloempjes? Dat is fluitenkruid. Weet je waarom het fluitenkruid heet? Omdat je van de takjes een fluitje kunt maken. Maar dat laat ik jullie nog wel eens zien.’ We braken een takje af om de holle binnenkant te bekijken. Opa plukte twee van de witte bloempje die wij, zoals het ware meisjes betaamden, bij ons haar achter ons oor staken.
Hand in hand liepen we weer door, tot het moment dat opa weer iets zag of hoorde. Dan stopte we om met zijn drieën midden op het bospad gewoon even naar een uil, koekoek of ritselend eekhoorntje te luisteren. Het gelach van andere neefjes en nichtjes klonk alleen nog maar gedempt door de bladeren. Hij heeft nooit de tijd gekregen om ons te leren hoe je een fluitje van fluitenkruid maakt, maar mijn vreemde obsessie voor bossen moet ergens daar zijn ontstaan.
Restaurants gaan binnenstebuiten
Natuur en hospitality versmelten. Niet omdat we in de warme nazomer nog even met ons kleedje het park in huppelen; de natuur neemt horeca over. Binnen wordt buiten en buiten wordt binnen. Deze groene hotspots zijn het bewijs dat natuur wonderschoon restaurants binnen kan woekeren.
PARK
Op de grens tussen binnen en buiten ligt PARK. Glazen wanden zijn de flinterdunne scheiding tussen het café-restaurant en het Oosterpark; ze laten een bescheiden nazomerzonnetje hoogzomers aanvoelen. PARK’s design vervaagt traditionele grenzen door het restaurant onmerkbaar over te laten gaan in het terras. En het park. In dit woud van lichte houttinten en hangplanten staan tijdloze evergreens op het menu. Ze verrassen met een bijzondere simpliciteit.
Milk and Rose
Midden in Brooklyn ligt een klein vlekje groen. Dat vlekje is Milk and Rose. Het restaurant lijkt een vergeten landhuis in Frankrijk waar boekenkasten elke centimeter muur overnamen. Vanuit een krakende leren fauteuil kijk je door bladerende kozijnen uit op de tuin. Het groen van dit feeërieke toevluchtsoord sluit de stad even buiten.
https://www.dropbox.com/s/1itu9rdfmixvpl5/Milk%20Rose.jpg?dl=0
PAUSE
Aan de tuinen van hotel Pulitzer Amsterdam tikt de tijd net een beetje langzamer. PAUSE zet de dag op pauze. In een de breekbare, moderne Art Deco setting en op het terras serveert de one stop spot alom geliefde gerechtjes met een ragfijne schoonheid. De serre van PAUSE gaat over in een glazen gangenstel dat naar de gerenoveerde tuinen leidt. Dwalend ontdek je een speeltuin voor volwassenen en groene binnenplaatsen.
Rustic Mornings by Isabelo
De Filipijnen zijn een groen paradijs an sich. Ontbijt- brunch- en lunchrestaurant Rustic Mornings by Isabelo in Marikina besloot daarom simpelweg te versmelten met haar omgeving. Tussen tropische bloem en oeroude boom prik je een traditioneel Filipijns ontbijtje met rijst en vlees of ga je voor een Instagrammable plaatje met een klassieke wafel, milkshake of omelet.
Bar Botanique
Wie op trektocht door een designjungle wil, pakt heel snel de mooiste stapper uit de kast voor een rondje door het groen van Bar Botanique. Het groen mag hier dan weinig water nodig hebben, toch transporteert het interieur je naar een tropisch oord. Tussen het gebladerde (behang) lest men de dorst met een cocktail en wordt honger gestild met een favoriet als de burrata, moules frites, melanzane diparmigiana en citroenmeringuetaart.
Corner House
Verscholen tussen het gebladerde van de Singapore Botanic Gardens ligt Corner House. Het zwart-witte pand dat in 1910 gebouwd werd, is in 2008 gemoderniseerd om onderdak te bieden voor het gelijknamige restaurant. De bonte kleuren van het woud keren terug op de borden, waarmee Corner House een ster in de gids der gidsen, Michelin, ontving.
De Kruidfabriek
In een oude kruidfabriek woekert sinds vorige week enkel kruid. In het voormalige restaurant ’Lute’ geeft Peter Lute een high-end cuisine nieuwe pit met De Kruidfabriek. De kruiden op het bord groeien in de bar en het restaurant. Ze worden geplukt en belanden direct op het bord of in een cocktail. In de kas, waar het groen het weelderigst bloeit, serveert De Kruidfabriek een speciaal vegetarisch menu. Op het algemene menu is ook een plek voor vlees en vis.
Fijne plekken als de nazomer straks echt is afgelopen, de dagen korter worden en we ons van buiten naar binnen verplaatsen.
Wat is jouw favoriete adres waar natuur en interieur, binnen en buiten, perfect in elkaar overlopen?
Deze post is in samenwerking met Typhoon Hospitality ontstaan. Typhoon Hospitality is een uniek Hospitality marketing & PR-bureau. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles er tussen in; als het hospitality related is, it’s their business! Volg Marlies en Typhoon Hospitality ook op Instagram.