amsterdam Hotspots

‘A’ bar in Amstel Hotel open

Amsterdamse hotel bars zijn sinds 2 jaar ineens hot & happening. Tunes in het Conservatorium, de Blue Spoon bar in het Andaz, allemaal hotspots. Het Amstel Hotel kon natuurlijk niet achterblijven. Na een paar maanden verbouwen, gaan morgen de deuren van de ‘A’ bar voor het eerst open. Een nieuw interieur, een nieuwe naam en een spannende kaart. Ik geloof dat ik een nieuwe favoriete plek heb gevonden. Een kleine sneak peek.

Niet zomaar ‘a’ bar’

De A bar is niet zomaar een bar, wow wat ziet het er strak uit. Fris, licht en modern zonder dat het botst met het oude pand en de klassieke stijl. De bar deed mij meteen denken aan de lobby in een van mijn favoriete hotels, het Mandarin Oriental in Barcelona. Dankzij de inrichting, het meubilair en ook de sfeer. Niet geforceerd, maar uitnodigend met de garantie van goede service.

a-bar amstel hotel

Menukaart

Het menu is geinspireerd op lokale ingredienten en de seizoenen. Zo is er speciaal voor de A bar een kaas gemaakt en komt er voor de heren een ‘Gentleman’s Tea’. Geen zoetsappige high tea, maar gin tonic en stoere burgers voor mannen onder elkaar. Geweldig initiatief, wat past bij de huidige ‘dandy’ stijl van jongere heren met manieren. Spirits komen van Wijnand Fockink, uit de stadsarchieven bleek dat deze eerder al de likeuren voor het Amstel verzorgde. Leuk dat er gebruik wordt gemaakt van Amsterdams eigen!

Als je me zoekt, weet je waar je mij in het vervolg voor een drankje, thee of lunch kan vinden!

Openingstijden A bar

Vandaag gaat de A bar voor het eerst open en ben je vanaf 17u van harte welkom voor een vrijdagmiddagborrel.
Daarna is de bar de hele week open vanaf 12 uur tot 1 uur.
Voor meer informatie en reserveringen kijk op de website, de Facebook pagina of Twitter.

Sabine de Witte