Home sweet home

Aanwinst

Na mijn deprimerende blog van maandag, even iets leukers.

Zoals ik al heb laten doorschemeren, mag ik graag kringlopen. Neusen tussen grote troep en verborgen schatten. Me verbazen over wat er allemaal te koop is. Wat mensen allemaal weg doen. Inspiratie krijgen. Opruimwoede.

Schandalig genoeg heb ik er zelf nog nooit wat heen gebracht. Wij gooien vaak alles in de grote containers van  het appartementencomplex waar we eerst woonden. En toen tijdens de verhuizing al het meubilair wat klaar was om ingeladen te worden, weggejat werd, was mij wel duidelijk dat ik nooit een oude bank hoefde te laten ophalen door het grof vuil.

Anyway, als ik daar lekker rond neus, vind ik de mooiste aanwinsten. Afgezien van spulletjes die ik koop omdat ze leuk zijn en niets kosten, maar eigenlijk helemaal niet nodig, ga ik niet meer naar de Blokker voor een nieuwe theepot. Nee, de kringloop is dan het eerste adres waar ik ga kijken. Die missie was gister snel geslaagd. Een super nette, voor €1,00

Verder nog een shawl en tas meegenomen, samen €1,50. Een leren, oude tas, waar ik me al helemaal een beeld bij heb gevormd van de vorige eigenaresse. De shawl ruikt vertrouwd naar mijn eigen wasverzachter, wel zo fris.

Maar ik heb er ook een fantastische eifeltoren op gedoken. Ik ben een grote fan van Paris. En een foto van de kerktoren van Meppel. Die laatste heb ik al even, en we zijn al een tijdje aan het kijken van waar de foto nou is genomen. Dat kunnen we helaas nog niet echt plaatsen. Maar iedereen vraagt me waar ik die op de kop heb getikt.

Net als zuslief, die gister jaloers was op mijn tas + shawl. Dus straks maar weer even kijken. Het is daar toch iedere dag anders.

En vandaag is ook nog dat leuke winkeltje ernaast open… en komt moeders langs. Dan kan ik advies vragen voor mijn verjaardagscadeau. Leuk dagje op het program. Maar eerst moet er gewerkt worden! 1, 2, actie!