Hotspots Reistips Travel

Ace Hotel London

Tijdens de World Travel Market in Londen sliep ik 2 nachten in het nieuwe ACE hotel in de hippe wijk Shoreditch (Oost-Londen). Het hotel opende rond London Fashion Week haar deuren en ik stond vanaf het moment dat ik hoorde dat ACE eindelijk naar Europa zou komen, te trappelen om het zelf te gaan ontdekken!

ACE Londen

Het ACE hotel in Shoreditch is gevestigd in een voormalig Crowne Plaza hotel. Zowel van buiten als van binnen zie je daar niets meer van terug. De entree is net als in New York, makkelijk herkenbaar door de zee van lampjes en bloemen die je welkom heten. Eenmaal binnen was ik even stil en waande ik me even niet in Londen maar ergens in Scandinavië. De inrichting van de lobby is strak, minimalistisch en toch gezellig! De receptie is voorzien van leuke goodies (ace hotel branded maar ook magazines en gadgets die passen bij the ace lifestyle), het personeel loopt rond in gave ACE bomberjacks en de sfeer is net zo buzzing als in de rest van de wijk. In de lobby kun je onderuit gezakt een magazine lezen, of werken aan de lange communcal table. Koffie drinken doe je bij de Bulldog Edition, eten en ontbijten in Hoi Polloi (ja, dat betekent inderdaad klootjesvolk. Heel toepasselijk bij de wijk Shoreditch, wat bekend stond om haar steenkool.) Het interieur is zowel in de gemeenschappelijke ruimtes als in de kamers geïnspireerd door minimalistisch design.

ace-communal-table

ace-hotel-london-cafe

ace-hotel-london-calendar

ace-lobby

ace-london-sabine

ace-londen-ingang

Deluxe Double

Tijdens mijn verblijf sliep ik in een Deluxe Double kamer. En luxe was deze zeker, voorzien van een ligbad, grote zithoek met enorme ligbank, 2-persoons bed, veel kastruimte en, my favorite, een waterkoker. De eerste avond checkte ik rond 20u in, omdat ik vanaf het vliegveld meteen door naar de WTM beurs was gegaan. Na een blik op de menukaart was de keuze om roomservice te bestellen snel gemaakt! Daarna nog even gechilled op de megalange bank, wat gewerkt en vervolgens het bad, de badjas en het bed uitgeprobeerd. De volgende ochtend werd ook het ontbijt per roomservice geserveerd, zodat ik nog even rustig kon werken voor de beurshectiek weer begon. Wat een verademing is een grote kamer met fijne werkruimte dan! Een Deluxe Double kamer ziet er zo uit:

LDN_guest_room

ace-hotel-london-photographed-by-mads-perch--_660

ace-details

ace-hotel-londen-kamer

ace-badkamer

Ace London Final Press Model Room Selects

Ace-Hotel-London-Shoreditch-Room-image-2-Photographed-by-Andrew-Meredith

Ace-Hotel-London-photographed-by-Mads-Perch-6

Hoi Polloi

Hoi Polloi is het restaurant van ACE Londen en geïnspireerd op een Engelse brasserie waar veel gewerkt wordt met Engelse seizoensingrediënten. De Britse keuken is uitgangspunt, maar alles met een moderne twist. De brasserie werd mede bedacht door Pablo Flack en David Waddington van Bistrotheque, waar ook de chef en general manager vandaan komen om Hoi Polloi snel op de kaart te zetten. En dat is gelukt! De eerste avond at ik een heerlijke venkelsalade met grapefruit, als ontbijt bestelde ik de wentelteefjes, vers fruit en gezonde sapjes. Sinds de opening is Hoi Polloi een echte hotspot voor veel ontbijt,- lunch en diner afspraken!

ace-roomservice-ontbijt

hoi-polloi-roomservice

hoi-polloi

hoi-polloi-menu

hoi-polloi-london

bulldog-ace

Naast chillen in de lobby, eten in Hoi Polloi en koffie drinken in Bulldog Edition organiseerd ACE regelmatig events in het hotel, zoals het optreden van een DJ. Eigenlijk hoef je het hotel helemaal niet uit, het is dat de Shoreditch buurt en Londen zelf zo leuk zijn om te ontdekken…

Vorige week overleed 1 van de mede-oprichters van ACE op 47-jarige leeftijd. Ik heb hem 1x kort in New York ontmoet en horen spreken. Hij was voor mij een toonbeeld van vernieuwing in de hospitality industry. Even op en neer naar New York voor zijn afscheidsdienst zat er niet in, maar via via heb ik het een beetje kunnen volgen. Alex Calderwood was een icoon met toekomstvisie. Hij overleed in zijn Londense kindje, vlak voor de opening in Los Angeles. Hij vierde het leven iedere dag, liet in ACE graag al het goede uit het leven terug komen. Tijd om de kaarten te herschudden en zonder deze innovator verder te gaan. Dank Alex, dank voor ACE.

ace-alex-calderwood

Sabine de Witte