Travel

ACE Hotel New York

ACE hotel NYC: buzzing

Alweer een tijdje terug uit New York, waar ik meteen weer in het Amsterdamse feestgedruis dook. Nog zoveel te delen over NYC, maar wat me het meest bij is gebleven is het ACE Hotel. ACE heeft 4 hotels in de Verenigde Staten, waarbij New York City een van de grootsten is met 279 kamers. De filosofie achter het ACE hotel is dat het net zo fijn moet zijn als thuis, maar daarom niet alleen een plek om te slapen. Geloof me, ik vond het heerlijk om in het hotel te werken, te eten, of ’s avonds een drankje te doen.

ACE hotel New York City

Plek waar het leeft

Het hotel is dus niet alleen een plek om tijdens je verblijf te leven, maar het leeft er ook echt. Iets wat ik in veel hotels vaak mis. Daar kom je om te slapen, ontbijten en daarna snel weer weg te gaan, want je ervaart daar niet het gevoel van de stad waar je verblijft. Ik had in het ACE Hotel echt het gevoel dat ik onderdeel was van de vibe en coolness van de stad. Zelfs New Yorkers komen naar de Lobby om er te werken en vele startups ontmoeten hier hun (potentiële) investeerders. Daarnaast ziet alles er super mooi uit en klopt alles qua looks, zonder te bedacht te zijn. In de lobby heb je het idee dat je in de studiekamer van je opa zit, met Engelse stijl meubelen, opgezette dieren en donkere schilderijen. Het Breslin restaurant heeft een gezellige jachtkamer sfeer, en het nabijgelegen oester restaurant John Dory lijkt op een mooie vissenkom. Alle faciliteiten zoals The Breslin Bar, John Dory, Stumptown Coffeeroasters, No 7. en de winkels No 8.A en Opening Ceremony kun je via het hotel of via buiten bereiken. Je hoeft dus niet eens de deur uit, mocht je daar even geen zin in hebben. (Wat me vreemd lijkt, het is en blijft New York).

Hotelkamer ACE

Hotelkamer fun

Een tijdje geleden sliep ik in het Nhow hotel in Berlijn, en dat was de eerste keer dat ik in een kamer roomservice bestelde en me er ook gewoon wist te vermaken. Fijne muziekinstallatie, gratis films etc. Je kon eventueel zelfs een elektrische gitaar of een keyboard lenen. Het ACE hotel wist het nog beter aan te pakken: een volle Smeg koelkast, de lekkerste hoteldouche ever (met een stortdouche die ook werkt), badjassen die je voor $150 mee kon nemen naar huis maar waar ik anders best in had willen wonen en een Polaroid camera om mee te doen aan The Impossible Project. Geen kleine minibar met 3 flesjes achter slot en grendel, maar Japans bier, champagne en andere hippe drankjes en snacks die er te mooi uit zien om te laten liggen. Het was bijna een feestje om in je hotelkamer te zijn. Extra leuk was het flesje wijn en de nootjes die op de kamer stond als nog warmer welkom.

ACE

ACE: Alive, Creative en Energetic

ACE wordt in Wallpaper magazine en andere magazines genoemd als de meest hippe plek, origineelste hotel van het land en beste keten in wording. Of je nou in Portland, Seatlle, New York of Palm Springs zit, alle hotels zitten in gebouwen met een geschiedenis en originele (gratis) gekkigheden, zoals een typemachine, draaitafel etc. op je kamer. ACE staat eigenlijk voor de Aas uit het kaartspel, maar voor mij was het ACE vooral Alive, Creative en Energetic. Een must-go als je in New York bent en met stipt mijn favoriete hotel. Extra pluspunt: geen vermelding op de bedbug list en voor ieder budget een kamer: stapelbed (met eigen badkamer), cheap room (klinkt goedkoop, maar was echt een hele prima kamer voor niet een goedkope prijs) of als je echt wilt uit pakken een loft.

Impossible Project at ACE Hotel

En een extra plus voor de Malin + Goetz bodylotion!

Kaart van Ace Hotel
[google-maps width=400 height=300]

Sabine de Witte