Reistips

Activiteiten in St. Moritz

Enkele weken geleden was ik, Anne, in St. Moritz in Zwitserland, een prachtig bergstadje dat bekend staat als de geboorteplaats van de wintersport. De combinatie tussen onvoorstelbare luxe en prachtige natuur is typisch voor het populaire gebied, dat door Jort Kelder doeltreffend het ‘St. Tropez van de Alpen’ genoemd werd. Ik vertelde jullie eerder al waar je het beste kunt eten en slapen in St. Moritz, in mijn laatste artikel vertel ik je wat er verder allemaal te beleven valt.

Welness

kempinski-spa
Natuurlijk kom je naar St. Moritz voor de wintersportmogelijkheden, maar ook daarbuiten kun je je prima vermaken in het kleine stadje. Zo hebben de luxe hotels eigenlijk stuk voor stuk prachtige spa’s waar je meestal ook als buitenstaander gebruik van kunt maken. De beste spa’s vind je bij het Kempinski hotel, Saratz en bij Hotel Castell. Ook heel bijzonder en zeker de moeite waard: Berghaus Diavolezza. Misschien de kleinste spa in town, maar wel met het allermooiste uitzicht!

Shopping

shopping-st.-moritz
In St. Moritz hebben veel luxe merken hun eigen winkel en kun je je uren vergapen aan geweldige etalages. De straat ‘Via Serlas‘ is een waar shoppingwalhalla, maar dan ontzettend knus en gemoedelijk. Je kunt er terecht voor onder andere Chanel en Louis Vuitton, maar ook voor Cavalli en Ralph Lauren. Als het je lukt om deze straat met lege handen te verlaten, is het ook erg leuk om wat verderop in het dorp op zoek te gaan naar de vele delicatesse winkeltjes. Je vind in St. Moritz de lekkerste kaviaar, chocolade om van te watertanden en geweldige huisgemaakte koffie.

Cultuur

st.-moritz-design
Nergens in de hele Alpen vind je zo veel art gallery’s zo dicht bij elkaar als in St. Moritz. De brede selectie aan tentoongestelde kunst, van moderne kunstenaars tot klassieke landschapschilders, zorgt ervoor dat kunstliefhebbers ieder jaar weer genoeg te zien hebben in het stadje. Ook is er in St. Moritz nog veel over van de authentieke architectuur uit de streek, met haar indrukwekkende stenen muren, kleine raampjes en bijzondere ‘sgraffiti’. En mocht je na de winter nog niet genoeg cultuur gesnoven hebben, dan is het de moeite waard om in de zomer terug te komen voor het tien-daagse moderne kunst-festival ‘Art Masters‘.

Praktisch

Mocht je na het lezen van mijn artikelen op het punt staan om een ticket richting St. Moritz te boeken, dan heb ik hier nog wat praktische informatie voor je op een rijtje gezet:

– Vliegen naar Zwitserland is super goed te doen! Swiss International Air Lines vliegt iedere dag 4 keer van Amsterdam naar Zurich en je betaalt geen toeslag voor het vervoer van je ski uitrusting!
– Het openbaar vervoer is in Zwitserland super goed geregeld. Met één vervoersbewijs, de Swiss Pass, kun je onbeperkt reizen met de trein, bus en boot. Super handig!
– Meer informatie over het gebied Graubuenden vind je hier, meer informatie over toerisme in Zwitserland vind je hier en meer informatie over St. Moritz vind je hier.

Sabine de Witte
Laatste berichten van Sabine de Witte (alles zien)