amsterdam

ADE Amsterdam Dance Event

Amsterdam omgetoverd tot 24/7 discotheek

Sinds woensdag was Amsterdam voor een paar dagen omgetoverd tot hoofdstad van de dancewereld, capital van houseliefhebbers, bekende DJ’s, Paris Hilton en internationale congres bezoekers. ADE is niet alleen feest, er wordt ook gesproken over ontwikkelingen, mogelijkheden en beperkingen (BREIN) in de muziekwereld en wordt de beste DJ ter wereld bekend gemaakt. Dit jaar kreeg de Franse David Guetta deze verdienstelijke titel, en als ik mijn mede-Ibiza gangers moet geloven is dat volkomen terecht.

Dansen tot de kleine uurtjes

Die hards kochten maanden geleden een pass partout, voor de andere feesten moest je er ook als de kippen bij zijn om kaarten te bemachtigen. Aangezien deze feestjes dankzij bacterie Timmy nog niet helemaal aan mij besteed zijn, besloot ik ‘m te peren naar Berlijn (voor werk). Wel was ik donderdag bij de Network Bash in De Duif. Briljant om een kerk omgetuned te zien tot party spot en er mensen voor in de rij te zien staan. Hoewel voor mij het feestje op hield toen het druk en warm werd, ging ook dit netwerk feestje door tot in de kleine uurtjes.

Laatste beats

Zondag klinken de laatste beats, maandag worden de zwart/gele vlaggen die in de stad hangen weer opgehaald en worden de restjes feest opgeruimd. Weer een jaar wachten op nieuwe beats. Hopelijk ben ik dan weer party proof, ontvang ik een invite van een spontane live set van Richie Hawtin (die stond woensdag ineens op de 7e verdieping van Duintjer, al mag ik niet klagen want ik zag hem in juni live in Barcelona, zie het filmpje) en is de sfeer in de stad net zo goed als afgelopen week!

Sabine de Witte