tips

After-kerst dip

Kerst is voorbij, wat nu? Na 2 of zelfs 3 dagen familie, sociale verplichtingen, kerstborrels en te veel eten heb je nu welgeteld 5 dagen om je op te maken voor het volgende feest. Hoe je dat doet? Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat je niet te lang blijft hangen in de after-kerst dip!

12 Days of Christmas app

Ieder jaar geeft Apple cadeautjes weg. Op 1e kerstdag begint de 12 Days of Christmas actie, waarbij je iedere dag in de app een nieuw digitaal cadeautje vindt. Dat kan een liedje, videoclip, spel of app zijn. Een leuk initiatief om je muziekkennis, spelletjescollectie of applicaties uit te breiden. Tijdens die 12 dagen krijg je een push-bericht als er een nieuw cadeautje voor je klaar staat. Van de 12 cadeautjes zijn er ieder jaar 8 die ik zeker de moeite waard vind, vandaag sla ik even over want de Score Classic Goals game is niet aan mij besteed. Te downloaden voor iPhone en iPad in de iTunes store.

12 days of christmas app

Sale!

Genoeg van het binnen zitten? Trek de stad in, de sale is begonnen! Onder andere bij Zara, Filippa K en COS kun je nu fijne koopjes op de kop tikken. Geen zin om de kerstkilo’s er af te lopen? Ook online kun je prima sale shoppen! Mijn kast puilt uit met winterspullen, ik wacht alleen nog op een fijne pluistrui voor op de bank en comfortabele klassieke enkellaarsjes, dus de sale sla ik dit jaar over. Al heb ik stiekem een alert aanstaan op de Burberry uilentrui. Mocht die nog ergens verkrijgbaar zijn voor een prijs waar mijn credit card niet van gaat flippen, dan hou ik mij aanbevolen.

sale

Ruilen, opruimen en Marktplaats

Het einde van het jaar is een perfecte tijd om je spullen op te ruimen, je kledingkast uit te mesten en stomme cadeautjes om te ruilen. Over tot actie dus en alles wat je een jaar niet aan hebt gehad weggeven of op Marktplaats zetten. Streng tegen jezelf zijn, van alles wat het je oplevert kan je mooi nieuwe items in de sale scoren! Geen zin om zelf zoveel moeite te doen? Op 26 januari wordt Zakkenvullers georganiseerd, tijdens dit event kun je anderen blij maken met jouw items die voor een klein prijsje worden verkocht. De opbrengst gaat naar een goed doel, de stichting Make-A-Wish. Voor meer informatie over Zakkenvullers, ophaalmomenten en mooie verhalen achter gave items, hou de Zakkenvullers Facebook pagina in de gaten!
Wat opruimen betreft, ben jij de kerstspullen alweer zat? Mijn kerstspullen ruim ik 1 januari op, ik vind het nu nog wel gezellig staan en de kerstbomen worden bij mij in de buurt dan pas ingezameld. Heb ik meteen een goed excuus om een nieuwe kamerplant te scoren en met een nieuwe plant en een schoon huis het nieuwe jaar te beginnen. Tot wanneer laat jij de kerstboom staan?

zakkenvullers kledingruil

Oud & nieuw plannen maken

Wat doe jij dit jaar met oud en nieuw? En heb je al een party outfit? Omdat ik nog steeds niet zo lang kan feesten koop ik geen dure kaartjes voor iets groots. Met een paar flessen champagne onder mijn arm vier ik oud & nieuw bij een vriendinnetje thuis, wat toevallig dichtbij woont en een feest geeft. Een echte party outfit heb ik nog niet bedacht, vaak trek ik aan waar ik op dat moment zin in heb. Een overzicht van feestjes in Amsterdam. Heb je geen zin om oud en nieuw in Nederland te vieren? Antwerpen schijnt super leuk te zijn, Berlijn is geweldig met Sylvester (vooral als je na afloop niet 2 uur door 20 centimeter sneeuw hoeft te lopen) en ook Barcelona weet hoe je moet feesten. Je kunt maandag nog voor €99,99 naar Barcelona vliegen met Vueling!

Pitch Perfect

Misschien heb je nog niet genoeg films gezien met kerst of wil je juist iets anders dan een gezapige kerstfilm. Ik keek afgelopen week naar de film Pitch Perfect. In Nederland is deze vanaf 3 januari in de bioscoop, mijn Apple TV bood hem al eerder aan. Een meisjesfilm met een hoog Glee gehalte, maar door een dosis stoere chicks en flauwe mannenhumor prima te behappen. Anna Kendrick speelt de hoofdrol en is een wat alternatieve college girl die haar draai probeert te vinden, maar het liefst aan haar carrière als DJ zou timmeren in LA. Om haar vaders belofte na te komen en snel van de universiteit te kunnen vertrekken, meld ze zich aan bij een a capella meisjesclub. Ze blijkt goed te kunnen zingen, maar heeft nogal wat moeite met de traditionele liedjes en het oubollige imago.
Prima voor een luie middag of een avondje bankhangen, of om te bewaren voor een brakke nieuwjaarsdag!

Pitch Perfect film

Goede voornemens

Rond deze dagen begin ik mijn plannen voor komend jaar concreter te maken. De grote lijnen vormen zich vaak het hele jaar door, maar deze dagen benut ik om ze in 2013 waar te kunnen maken. Het zijn niet echt goede voornemens, want ik ben niet van plan om mijn onregelmatige leventje te veranderen, sporten lukt niet en ik eet zo gezond mogelijk, buiten de deur. Toch kan ik het niet laten om lijstjes te maken van dingen die anders, beter, makkelijker of leuker zouden kunnen, goede en minder leuke momenten en favorieten van afgelopen jaar. Die kun je hier dus de komende dagen verwachten. Heb jij goede voornemens?

Sabine de Witte