amsterdam

Akasha Spa

Een goede spa is voor een 5 sterrenhotel een must. Deze geluksvogel heeft al een aantal bijzondere exemplaren van binnen mogen zien en uitproberen. Vorige week was dat de Akasha Spa (& gym) in het Conservatorium Hotel. Het interieur design is prachtig, heel indrukwekkend hoe ze ook hier planten een hoofdrol hebben gegeven. Vanaf het moment dat je de spa binnenkomt en de trap richting het zwembad afloopt, wordt je meegenomen naar een relaxte wereld waar niets moet en alles mag.

Machtige mannenhanden en droge mango’s

Nadat ik een paar weken geleden mijn dag heel relaxed begon met baantjes trekken in het zwembad, afgewisseld met de sauna en wat dutjes in de lounge hoek, mocht ik vorige week een behandeling proberen. Guillermo zou mijn op dat moment zieke lijf onder handen nemen tijdens een full body massage. ‘Probleemgebied’ bij mij zijn mijn nek en schouders, karakteristiek voor de eeuwige laptophouding. Die schouders voelen standaard aan als een betonblok en om daar verandering in te brengen moet je van goede huize komen. Dat zat bij Guillermo wel goed. Nadat ik me op mijn gemak heb omgekleed en nog een glaasje water heb gedronken in de ontvangstruimte, gaat hij aan het werk. Hij weet de fijne kneepjes van het vak en hoewel niet geheel pijnloos, lukt het om mijn nekspieren los te krijgen. Normaal gesproken presteer ik het om na 5 minuten in slaap te vallen tijdens een behandeling, zo kan ik opgaan in een moment van niets moeten. Deze keer blijft het bij loom liggen, want de bewegingen zijn te krachtig om van de wereld te raken. Niet erg, een uur lang kneden, duwen, trekken en smeren later lijkt het alsof er een last van m’n schouders is gevallen. Even bijkomen met thee in de relaxruimte is geen overbodige luxe. Overal staan nootjes en gedroogd fruit om op een gezonde manier bij te komen van een behandeling.
Na de thee lijkt de hamam de juiste plaats om de griepverschijnselen uit te zweten. Deze is ook te boeken voor behandelingen, maar ik laat de warme stoom zelf haar werk doen. Wat een verlichting! Daarna probeer ik nog eens de sauna. Een paar weken eerder hield ik dit met veel moeite 5 minuten vol en ook nu stijgt de hitte me naar mijn hoofd. Ik ben een behoorlijk doorgewinterde sauna-ganger, maar trek deze droge hitte gewoon niet.
Het zwembad is leeg, dus trek ik een aantal baantjes. Daarna trakteer ik mezelf op thee, water en de gedroogde (en gesuikerde) mango en wat nootjes. Nog even 15 minuten genieten van het niets doen, voordat ik me weer in de normale wereld begeef…

akasha-zwembad

akasha-zwembad-detail

flowerwall

akasha-spa

akasha-bites

Oolaboo & L’Occitane

De producten die worden gebruikt voor de behandelingen zijn van Oolaboo. Dit Nederlandse merk produceert hair- en skincare met veilige, wetenschappelijk bewezen veelal natuurlijke ingrediënten. Bijna alle ingrediënten die je in je haar of op je gezicht smeert, kun je ook in je mond stoppen. Een veilig gevoel, weet wat je smeert. Wil je je nog gezonder voelen na een dag in de spa? Ze verkopen bij Akasha ook superfoods van Oolaboo. In de kleedkamers en toiletten kun je jezelf trakteren op de fijne producten van L’Occitane, je hoeft dus niet zelf je hele toilettas mee te slepen na een fijne behandeling.

oolaboo

akasha-ontvangst

Wat is er zo goed: ontvangst door een host, goede begeleiding en veel privacy voor spa gasten
Wat kan er beter: de receptie van de spa past qua look & feel niet zo goed bij de rest van de spa, de grote koelkasten ogen een beetje goedkoop
Extra punten: voor de gevarieerde en gezonde snacks en drankjes

Dit was niet de beste behandeling die ik tot nu toe heb gehad, die kreeg ik op Mauritius, waarbij een behandeling in de open lucht natuurlijk al veel pluspunten heeft. Maar absoluut een aanrader als je even helemaal wilt ontspannen. Als niet-hotel gast kun je voor € 75 een voucher kopen waarmee je een dag lang gebruik kunt maken van de spa faciliteiten. Alle mogelijke behandelingen vindt je in het spa menu.

Sabine de Witte