design tips

Alles moet anders

Af en toe krijg ik van die aanvallen. Dan moet alles anders. Zo ook nu. De kerstboom heb ik vanavond opgeruimd. Ineens heb ik er genoeg van en moet ‘ie de deur uit. Om meteen zin te hebben om mijn ‘hele’ huis aan te pakken en anders in te richten. Of het te maken heeft met het ‘nieuwe’ jaar waarin alles nieuw en anders moet zijn, ik denk het niet. Het is meer een stukje onrust na al die luie feestdagen. Het lijkt wel alsof het bijna anderhalve week zondag is geweest. Tijd voor actie!

Nieuw haar

Volgende week ga ik weer naar mijn haargod. Mijn haar wordt eindelijk weer wat langer, dankzij het investeren in verzorging voor thuis lijkt het deze winter een keer niet op een bos stro (hotel shampoo is echt de vijand des doods voor je haar, zeker als je dat combineert met Spaanse zon en zout zeewater of chloor in het zwembad). Maar toch moet het anders. Hoe? Krullen, een warmere teint, gewoon anders. Schijterd die ik er ben zal ik wel niet verder komen dan wat bijpunten en een föhn-coupe.

nieuw haar

Ik ben verliefd op deze haarkleur. Staat Elizabeth Olsen prachtig!

Nieuwe apps

Ineens zijn er weer veel nieuwe apps die het proberen waard zijn. Zoals Room for Thought, een online ‘per ongeluk’ foto dagboek. Het design van de app is prachtig, de opdracht simpel: iedere dag maak je een ’toevallige’ foto. Dat werkt zo: je krijgt een push-bericht, start de app op en vanaf dan heb je precies 3 tellen om iets te fotograferen. Je kan de foto nog bewerken, delen, maar verwijderen niet meer. Opletten geblazen dus. Ik vind het een uitdaging want ik wil dat de foto iets weergeeft wat ik over een jaar leuk vind en herken. Dat deze app van Nederlandse makelaardij komt, zorgt voor extra waardering. Downloaden en uitproberen!
Ook leuk en handig: de Nederlandse app Druppel. Simpel maar mooi design en het is een handige indicatie of je droog op de fiets kunt stappen of niet.
Voor Google Analytics fans is de betaalde versie van Analytics Tile een aanrader. Mooi weergegeven stats van je website bezoekers. Het zou helemaal fantastisch zijn als de ‘realtime’ functie ook in de app zat, maar dat komt hopelijk later.
Ik schreef er een paar dagen geleden al over, ik probeer mijn Frans bij te spijkeren. Dat doe ik met de app Duolingo, voor je iPhone. Er is ook en uitgebreide webversie, waarin meer mogelijkheden zit.Ondertussen ‘help’ je mee om het internet te vertalen en je fouten keren continue terug, net zo lang tot je het wel goed doet.

app room for thought

app druppel

Warm huis

Hoewel mijn huis vol staat, heb ik een enorme behoefte aan woonshoppen. Of het nou een uurtje struinen in de IKEA is en met loze dingen thuis komen, nieuwe kaarsen of gewoon een prul. Zo heb ik bedacht dat er naast mijn overheerlijke Auping Essential bed 2 lampjes in de muur moeten. Niet zomaar lampen, maar de Muuto houten lamp. Al jaren ben ik er verliefd op, nu heb ik er een plekje en een goede reden voor bedacht: in bed lezen. ’s Avonds nog even met een magazine of een boek, ik vind het heerlijk maar uit lichtgebrek doe ik het eigenlijk nooit. De kledingkast is nu open en snel chaotisch. Zeker als ik m’n koffer in moet pakken pik ik al snel een t-shirtje halverwege de stapel en laat de rest liggen. Mijn dress boy is bedolven onder de kleren die ik ooit nog moet opruimen en ik moet nog een extra kapstok om mijn jassen op te hangen. In Kopenhagen is mijn oog gevallen op de kledingrekken van Hay, simpel maar elegant. Een mooi plan de campagne voor komend jaar, de kledingkast aanpakken en zorgen dat al mijn mooie items ook mooi opgeborgen kunnen worden.

Ik

Niet alleen materialistische dingen moet anders. Het lijstje met dingen die ik zelf anders zou moeten doen, groeit gestaag. Ook geen nagels bijten als er geen nagellak op zit, meer los laten, attenter zijn, niet meteen toegeven aan lekkere trek, meer zelf doen, minder irritatie en frustratie opkroppen, niet die bom laten barsten op momenten dat ik er veel te veel drama van maak, achteraf is het vaak om niks. Vaker gedag zeggen tegen onbekenden, op anderen afstappen in een kroeg en in het buitenland sneller contact maken. Meer echt om me heen kijken, een helpende hand uitsteken en niet alleen verschil maken met werk, maar met betrokkenheid en meeleven. Open en transparant blijven. Minder zeuren om kleine onbelangrijke dingen, zoals eten of moeten wachten in de rij. Van die kleine dingen waarvan je op het moment zelf vaak denkt: “Waarom reageer ik nou zo?”. Het glas is halfvol, niet half leeg. Kom maar op met die change!

Heb jij al de kriebels te pakken, om het nieuwe jaar ‘anders’ in te gaan?

Sabine de Witte