Travel

Als nomaden in Nederland tijdens onze Kenia-expats anniversary

vakantie in nederland

Als nomaden leven wij in Nederland op het moment. Voor Freya is het de hemel in Nederland. De hele dag lekker hangen met Opa en Oma die ons dankbaar in huis nemen. Freya vindt alle aandacht heerlijk en dat zorgt ervoor dat wij overdag gewoon goed kunnen werken. Want werk gaat gewoon door voor ons allebei. Mijn man’s contract is goddank verlengd dus we blijven nog even in Kenia zodra we terug mogen.
Freya’s taal gaat veel harder vooruit dan in Kenia omdat er nu alleen Nederlands tegen haar gesproken wordt. Gelukkig spreekt Nancy, onze nanny, ook een woordje Nederlands (door haar NL vriend) anders zouden ze elkaar bij terugkomst niet meer verstaan. En waarschijnlijk pakt Freya het Engels en Swahili binnen no-time weer op. Op straat roept ze overigens nog steeds tegen iedereen ‘mambo’ (Swahili voor ‘how are you?’) en ‘morning’. En dat stemt mij (voor nu) gelukkig, een kind dat niet bang of verlegen is maar juist elke uitdaging met open armen tegemoet gaat.

Van Pieterpad tot Hollands eilandleven

We hebben het niet slecht. Deze onverwachte reis naar Nederland voelt als één grote vakantie. We liepen het Limburgse deel van het Pieterpad (aanrader) – in wandelen vonden wij een gezamelijke hobby, nu nog ANWB fleece jacks-, we gingen een dikke week naar Terschelling, spendeerden tijd in Limburg en Amsterdam en zagen al onze vrienden en familie (die ook ineens allemaal tijd hadden om te hangen). Dus tot op heden niets te klagen. Net even anders dan de geplande safari’s met onze eigen auto…

pieterpad limburg

pieterpad limburg

Zo staat het er nu voor in Kenia

Het lijkt nu dat het een beetje onzinnig was om weg te gaan. Maar samen zijn we het er over eens dat dit de beste situatie is die we zouden kunnen hebben. Beetje lullig, ben je net 12 maanden weg, heb je er 3 van in Nederland doorgebracht. Niet helemaal het beeld wat ik erbij had. Wacht je eerst 4 maanden op je container met je eigen spullen, zit je vervolgens in Nederland zonder al die spullen. Maar ach, dat heeft ook weer voordelen; consumeren.
Omdat je in Kenia echt niets moois/hips kunt kopen wat mooi is sta ik bij elke winkel werkelijk alles te passen en alles te bekijken om het eventueel mee te kunnen nemen. Werkelijk alles gaat door mijn handen en de stroom pakketten die binnenkomt is ongeëvenaard.

We wilden pas terug naar Kenia zodra we niet meer in overheidsquarantaine hoefde en dat is vanaf nu versoepeld naar thuis quarantaine. De curfew (iets versoepeld, je hoeft nu pas om 9 uur ‘s avonds thuis te zijn) en de lockdown zijn verlengd. Tot mid-juli mag er dus bijna niks maar stiekem hoor ik dat restaurants weer opengaan en dat steeds meer mensen toch weer naar kantoor gaan. Zeer waarschijnlijk, als er weer internationale lijnvluchten gaan (en KLM niet NOG langer mijn geld vasthoudt), reizen we weer terug begin augustus.

Ook ik ga alles anders doen na C-time

En man daar heb ik zin in! Want ook ik ga na deze periode ALLES anders doen. Ik ga nog milieubewuster leven, ik ga meer rekening houden met iedereen op deze wereld en ik ga in elk geval meer genieten van vrijheid. De C-time heeft ook de ondernemer in mij los gemaakt. Mijn man en ik hebben grootste plannen om te gaan ondernemen. Eerst eens kijken of het van de grond kan komen en dan ga ik jullie er meer over vertellen!!

Martine Haex