Travel

Ambitie

Ambitie, de een laat zich er volledig door leiden, de ander heeft er geen. Ik ben best ambitieus en daarin ook serieus. Ik weet dat ik de enige ben die dromen waar kan maken, met hier en daar wat hulp en een opstapje of duwtje in de juiste richting. Dat vergt veel en hard werken, iets wat helemaal niet zo voelt als je doet wat je leuk vindt en je doelen haalt. Bovendien loopt er wel eens iets niet zoals je zou willen, zoals bij mij mijn eerste studie. Wat doe je dan?
Afgelopen week werd ik geïnterviewd door Anne van 24lentes, die op zoek is naar andermans ambitie. Dank Anne dat je mij hebt gevraagd voor je rubriek, de leuke reacties en de andere inspirerende verhalen over ambitie.

explorer

Next level

Ambitie betekent voor mij ook keuzes maken en knopen doorhakken. Dit jaar ligt mijn focus op reisjournalistiek en dat verder uitbouwen. De samenwerking met National Geographic is een hele mooie stap in de juiste richting waar ik heel trots op ben. Het is voor mij een stukje bevestiging dat ik niet alleen leuk kan bloggen. Deze week heb ik nog een aantal knopen doorgehakt. Het is veel werk om alles in je eentje te doen, keuzes te maken waar je wel en niet aan mee werkt en ik kan slecht nee zeggen. Daarom heb ik Charlotte vanSo Personal ingeschakeld, zij helpt me bij hoe ik mijzelf presenteer, waar en waarin. Ook is deze week Anne voor het eerst op persreis (naar Graubunden en St. Moritz) voor Your Ambassadrice. Ze helpt mij 1 dag in de week met het maken en bedenken van content en door zelf ook eens een reis te maken, weet ze nog beter hoe het werkt. Bovendien is het gewoon super leuk om iemand anders te laten proeven van mijn wereld. Als control freak is het best lastig, maar nu we bijna een jaar samenwerken, weet ik dat het goed komt. Bovendien kunnen er zo nog meer bestemmingen worden beschreven, zodat er nog meer reistips te vinden zijn.
Als je jezelf en je werk niet serieus neemt, waarom zou een ander het dan wel doen? Mijn website is mijn business, ik hoef er niet absoluut niet rijk van te worden want de ervaringen zijn onbetaalbaar, maar doe het er niet nog even bij. Mijn ambitie is journalistieke reisverhalen schrijven, achtergronden, interviews. Your Ambassadrice is mijn visitekaartje en het verlengstuk van mij en mijn interesses. Als ik daar het internet een stukje leuker mee kan maken, anderen kan inspireren en onvergetelijke momenten kan delen, dan is mijn business voor mij succesvol.

Wat is jouw ambitie?

PS ik heb ook nog een broertje, hij kreeg niet de tekening maar moest het hebben van man-tot-man gesprekken op en rond het voetbalveld

Sabine de Witte