amsterdam

Amstel Hotel Health Club

Een paar weken geleden begon ik mijn zondag wel erg relaxed en ontspannen. Hoewel ik niet echt uitslaap, moest ik me voor een zondagochtend redelijk haasten. Om 10u had ik een afspraak met Cynthia voor een massage in de onlangs vernieuwde Fitness & Health Club van het Amstel Hotel. Maar de rush om op tijd te komen, was meteen verdwenen, chillmodus aan!

Amstel Hotel massage

Altijd als ik op reis ben trakteer ik mijzelf op massages, gezichtsbehandelingen en ga ik naar een schoonheidsspecialiste. In Amsterdam weet ik nog steeds niet goed naar welke schoonheids– of massagesalone ik heen moet. Dus mocht ik een heerlijke behandeling uitproberen in de Health & Fitness Club. Heerlijk ontspannen nam Cynthia mij flink onder handen. Afwisselend een deep tissue en ‘gewone’ massage. Mijn schouders en nek hebben flink te lijden onder mijn laptop houding en wat flink kneedwerk op z’n tijd maakt het een stuk losser. Na de massage kon nog even bijkomen in het stoombad, uitblazen in de sauna en genieten van gezonde sapjes, thee, gedroogd fruit en noten. Ik was erg lekker gemaakt over de horizontale douche, waar er maar 2 van in Europa zijn. Liggend douchen, hoe chill is dat?! Zeker als je brak bent of niet fit. In bad gaan vind ik vaak te veel moeite, maar uitgebreid onder de douche liggen daar zou ik de tijd voor nemen. Het is een beetje vreemd om te gaan liggen en inzepen is ook een uitdaging, maar ontspannend is het zeker!

Er worden alleen massages gegeven bij het Amstel Hotel, voor meer informatie over de mogelijkheden kun je het beste contact opnemen.

De bijzondere horizontale douche zie je links, aparte ervaring!

De bijzondere horizontale douche zie je links, aparte ervaring!

Amstel hotel spa faciliteiten

Mijn algemene indruk van de spa faciliteiten was goed. Het verwarmde zwembad met aparte jacuzzi is prachtig, op hetzelfde niveau als de Amstel en het is geweldig om naar buiten te kunnen kijken. Ik zie mijzelf al op een zonnige dag na het sporten even buiten op het terras een kop thee drinken, voordat de drukke dag begint. In de kleedkamer zijn o.a. producten van Rituals. Goede producten van prima kwaliteit, ik hou van de geur van bijna alle Rituals spullen! De producten die Cynthia gebruikte ben ik vergeten na te vragen, maar ik herinner me nog dat ik had verwacht dat het een luxer merk zou zijn voor een 5 sterren hotel.

Het zwembad met goud verwerkt op de bodem, heb ik overigens niet zelf geprobeerd. De Amstel Fitness & Wellness is namelijk alleen toegankelijk voor leden van de Health Club en hotel gasten. Toen ik er was, werd er toevallig aqua jogging gegeven in het zwembad. Doordat de Fitness beperkt toegankelijk is, blijft het aangenaam ‘druk’ en is een persoonlijke behandeling gegarandeerd. Erg fijn en daardoor vergat ik de rumoer van de les al snel. De fitness ruimte is 24h toegankelijk, iets wat ik als regular hotel gast een must vind. Zeker als je een lange vlucht hebt gehad is het heerlijk om wanneer je niet kunt slapen of juist vroeg wakker bent, lekker de gym in te duiken. Een heerlijk ontspannen begin van de dag, in alle luxe die je maar kan wensen. Zo wil ik best vaker mijn weekend beginnen ­čÖé

amstel hotel zwembad


Wat is er zo leuk:
het geweldige uitzicht over de Amstel en de heerlijke lichte ruimte
Wat is er minder: als niet hotel gast miste ik badslippers, ik vind het hygi├źnischer en een meer ‘luxe’ ervaring dan op blote voeten lopen
Extra punten: de persoonlijke benadering en kleinschaligheid

Ik ben zelfs een membership aan het overwegen. De locatie is perfect; vlakbij huis en kantoor. Net als de openingstijden, kleinschaligheid en begeleiding. Om te sporten heb ik een stok achter de deur en goede begeleiding nodig, hier kan ik na een intensieve sessie mezelf belonen op ontspannen in het stoombad, de sauna of de douche.

Sabine de Witte