Travel

Amsterdam Cocktail Week

Mijn eigen gin

Pulitzer Bar X Hendrick’s Gin

Hendrick’s Gin sluit tijdens Cocktail Week een bondje met Pulitzer’s Bar voor curieuze – maar vooral heerlijke – cocktails. Zoals te verwachten is, levert een pact tussen twee creatieve karakters geen simpele dorstlessers. Hendrick’s en Pulitzer’s Bar creëren de Stix Martini a.k.a. Martini on a Stick a.k.a. Solid Martini. Daarnaast begoochelt het menu met dranken als Peculiar punch, Teardrop Fizz en Retro Raisin.

Waar?: Keizersgracht 234, Amsterdam

 

Bar de Vlieg

Uiteraard doet favoriet Bar de Vlieg ook mee aan de Amsterdamse Cocktail Week.
Deze pop-up bar is nog open tot eind maart dus mocht je nog een goede rede zoeken om te gaan, dit is het moment! Tijdens de cocktailweek serveren ze ook deze week weer traditionele Nederlandse cocktails met een moderne twist. Absoluut niet te missen dus.
Waar?: Spuistraat 294, Amsterdam

A- Bar, Amstel Hotel X Rutte Gin

 

Afgelopen maandagavond mocht ik met een club mede bloggers, editors en andere leuke mensen mee op cocktailtocht door Amsterdam. Een van de stops was in de  A-bar in het fameuze Amstel Hotel waar we werden ontvangen door Rutte destilleerders. We mochten, hou je vast, zelf een eigen gin maken. Dat houdt in; mengen met diverse extracten totdat je een eigen smaak hebt gevonden. Ik koos voor koriander, citroen, framboos en de fles staat thuis trots te staan op mijn drank trolley.

Zelf je eigen gin maken kan ook! Zaterdag 11 maart kun je zelf aan de slag voor een zelfde workshop onder de bezielende leiding van de kenners van Rutte (geen familie van, ik heb het gevraagd). Feest!

Waar?: Professor Tulpplein 1, Amsterdam

Rosalia’s Menagerie

Ook al zo een hele fijne en bijzonder cocktailbar is Rosalia’s Menagerie vlakbij de Nieuwmarkt in Amsterdam. Een bar die voelt als een huiskamer inclusief keuken waar de cocktails worden gemaakt op basis van natuurlijke producten en de keuze kan worden gemaakt aan de hand van je spirit animal. Klinkt bijzonder? Is het ook! Hoe het precies werkt verklapt ik niet, zelf kijken en proeven is veel leuker! En een fijn detail, al het glaswerk komt van de webshop ‘things for drinks‘ waar ze alles, maar dan ook alles voor je eigen cocktailsessie verkopen, alsmede hebberig makend glaswerk.

Waar?: Kloveniersburgwal 20, Amsterdam

 

The Tailor X Abuelo Añejo

#repost @sylviusgin #thetailoramsterdam #thetailor #cocktails #tailormade

A post shared by The Tailor (@thetailoramsterdam) on

De reis van de Pools-Nederlandse coupeur Krasnapolsky is de rode draad binnen de urban bohemian cocktailbar. The Tailor bedrijft op moderne wijze het cocktailambacht met exclusieve, huisgemaakte bitters, infusies, soda’s en likeuren, die in samenwerking met Tess Posthumus zijn ontwikkeld. Tijdens de Cocktail Week proef je cocktails als ‘Whattup Punk?!’.

Waar?: Dam 9, Amsterdam

Uiteraard zijn er nog veel meer bars in Amsterdam die aan dit evenement deelnemen. Alle deelnemende locaties, brands en barren vind je op de website van de Amsterdam Cocktail Week. 

Sabine de Witte