Travel

Amsterdam Wine Festival – en jij kan kaarten winnen!

Say what? Een Amsterdam Wine Festival? een heus festival over en mét wijn? Daar willen wij natuurlijk maar wat graag bij zijn!

Na een succesvolle eerste editie is de Westergasfabriek in Amsterdam dit weekend wederom het toneel van het Amsterdam Wine Festival. Waar vorige keer het Zuidelijk Halfrond centraal stond, worden dit keer de oogstfeesten van het Noordelijk Halfrond gevierd. Ook is voor deze tweede editie het terrein uitgebreid, naast de Gashouder vormen nu ook het Transformatorhuis en het tussengelegen Klönneplein onderdeel van dit wijn-walhalla. De organisatie verwacht maar liefst 15.000 wijnliefhebbers te ontvangen. Niet zo gek als je hoort wat er allemaal te proeven en doen is.

Noordelijk Halfrond

Op het festival zijn grote (inter)nationale importeurs vertegenwoordigd zoals Oud Reuchlin & Boelen, Vinites, Delta Wines, J. Bart en Verbunt wijnkopers. Traditionele wijnlanden als Frankrijk en Italië krijgen een prominente plek, maar ook minder bekende landen als de Verenigde Staten en Portugal zijn vertegenwoordigd. Je kan maar liefst proeven van 300 (!!) verschillende wijnen en een glas bestel je al vanaf €3,-. Uiteraard zijn
zijn er ook exclusieve wijnen verkrijgbaar zoals een Petrus uit het topjaar 2000, met een prijskaartje van een whooping € 6.350,- of een Domaine La Romanee Conti – Le Montrachet 2010 voor €7.200,-. Creditcard mee dus 😉

Wedstrijd druivenstampen

Wie naast proeven ook nog wat wil leren, kan meedoen aan een workshop of een quiz onder leiding van Edwin Raben, die al jarenlang tot de absolute top van Nederlandse sommeliers behoort. Liever ervaren hoe het echt is om wijn te maken? Schrijf je in voor een wedstrijd druivenstampen en leer van Lotte Wolf hoe het proces van A tot Z plaatsvindt.

Eten en muziek

Naast wijn kun je ook genieten van eten en muziek. Zo kun je bij Baut terecht voor amuses met een Franse twist en verzorgt Sublime FM voor de muzikale omlijsting met DJ’s en live-optredens. Onder andere Jared Grant, Jon Tarifa en Fusca staan op het podium.

F R ? Y A Y – 1 week countdown tot @amsterdamwinefestival ?

A post shared by Amsterdam Wine Festival (@amsterdamwinefestival) on

Toegangskaarten kosten slechts €12,- en koop je aan de deur of via de website., maar omdat wij bij Your Ambassadrice nogal fan zijn van een goed glas wijn en wij jullie natuurlijk allemaal zo een glas wijn gunnen verloten we maar liefst 2 x 2 kaarten voor dit festival!

Laat ons weten waarom jij hier graag heen wil en uiterlijk vrijdagochtend laten wij je weten of jij er dit weekend bij bent.

Waar?: Westergasfabriek e.o. , Westerpark, Amsterdam
Wanneer?:
Vrijdag 29 september:
15.00 – 01.00
Zaterdag 30 september:
13.00 – 01.00
Zondag 1 oktober:
13.00 – 22.00

Sabine de Witte