Hotspots

Oost-Mediterrane lekkernijen bij NENI: straks ook in Amsterdam(!)

Neni Amsterdam

Goed nieuws! Het Oostenrijkse NENI strijkt neer in Amsterdam. Geen schnitzel op je bord maar een mix van Mediterraans en invloeden uit het Midden Oosten. Verwacht een bijzondere mix aan smaken en zoveel keus dat je geregeld terug moet gaan! Zeker als je hart sneller gaat kloppen van hummus, ben je bij NENi aan het juiste adres.

En dat adres, dat is een bekende. NENI is momenteel namelijk druk bezig met het verbouwen van de oude Citroën-garage in Amsterdam Zuid. Weet je wel, waar pop-up restaurant Citroen een paar jaar geleden zat (van de roze stoelen!). Maar goed, als je het niet weet, ook geen probleem want gegarandeerd dat je er straks een keertje gaat eten. Al is het maar omdat je er straks keuze hebt uit allerlei Oost-Mediterrane lekkernijen.

Neni Amsterdam

400 Oost-Mediterrane lekkernijen

Denk aan de beste hummus die je ooit in je leven gaat eten. Hoe dan denk je. Maar NENI onderscheid zich door de tahini bij een producent op de grens van Palestina en Israël te halen. Dit in combinatie met luchtig flatbread en je kunt er de hele avond van blijven smullen. Dan was er nog een aubergine-dip – niet te verwarren met Baba Ganoush. At ik een groene salade met geroosterde tomaten en zuurdesem croutons (YUM). Een salade van bruine rijst met kersen en groene druiven en een vleugje tahini. Wonderbaarlijk lekker en ook echt een gerecht dat ik zelf ook thuis wel zou willen maken. Passeerde verder nog een gerecht met maatjesharing en ingelegde citroen en een brood met eiersalade. Allemaal gerechten waarbij je je vingers van aflikte.

Neni Amsterdam

Verder aten we nog een lam en fish kebab balletjes. Die laatste ook absoluut een favoriet bij mij en zeker weten voor herhaling vatbaar om te eten. Iets minder vond ik het gerecht met kippenlever. Puur omdat het mij aan paté deed denken en dat iets is dat ik eigenlijk nooit eet. We sloten de feestelijke food-avond af met een topper van een dessert. Die je misschien wel gespot had in de Instagram Stories van Your Ambassadrice (als je deze nog niet volgt, hop nu volgen!). In de keuken werd op het aanrecht een meesterlijk toetjes kunstwerk gemaakt. Er werd geschilderd met caramel, chocolade, kersen en pistachenootjes. Vervolgens kwam er een met ricotta en mozzarella gevulde kadayif geserveerd. Kayadif zijn: deegsliertjes met walnoten ertussen overgoten met een suikersiroop. Een dessert waarbij het water je in de mond loopt terwijl het voor je ogen wordt gemaakt.

Neni Amsterdam

NENI restuarant, Deli en Lemonmanbar

Is het niet in het restaurant zelf, is het overdag wel in de deli met bakkerij waar je straks vers gebakken broden en baksels kunt halen. ‘s Avonds verandert de deli in een plek waar je flatbread pizza kunt scoren. Behalve uitgebreid eten of even snel een hapje doen, komt er ook een bar. De Lemonmanbar, een hommage aan de Limoenman, de bijnaam van de opa van Citroën-oprichter Gerard Citroen. Hier kun je straks signature cocktails drinken maar ook huisgemaakte shotjes drinken van citroenlikeur. Ik heb al even voorgeproefd en ik kan je vertellen, die shotjes die glijden er makkelijk in! Als kers op de taart, al moeten we eigenlijk zeggen citroen op de taart, komt er in het gebouw ook nog een ‘Yellow-room’ een speciale ruimte die gehuurd kan worden voor events en lezingen. Allemaal in Sabine’s lievelingskleur: geel!

Neni Amsterdam

Contactgegevens NENI Amsterdam

Het duurt nog even, maar in oktober is het zover!

Openingstijden: Iedere dag van ’s ochtends vroeg 08:00 tot de late uurtjes.
Waar? Stadionplein 22-24, te Amsterdam

Sabine de Witte