amsterdam Hotspots

Amsterdamse weekenden

Zaterdagse dingen in Amsterdam

Zaterdag is mijn ‘vrije’ dag. Ik probeer niet of zo min mogelijk op zaterdag te werken en gebruik de zaterdag vaak voor het bezoeken van nieuwe plekken. Ook kappersbezoekjes en andere ‘zelf vertroetel behandelingen’ doe ik op zaterdag. Even opladen en ‘toerist’ in eigen stad spelen. Omdat ik niet heel vaak in Amsterdam ben vind ik het leuk om steeds op nieuwe plekken te komen en zo mijn eigen stad beter te leren kennen en deze te zien zoals een toerist het ook beleefd. Zondag combineer ik werk met leuke dingen zoals eten met vrienden. Dit zijn mijn favoriete plekken voor een weekend in Amsterdam.

yourambassadrice.nl

Mijn zaterdagse favorieten

Op zaterdag haal ik vers brood bij Brood of ontbijt ik buiten de deur. De Wasserette is vroeg open en heeft een terras, daarom nog steeds een van mijn favorieten. Daarna struin ik nog wat over de Albert Cuyp markt voor fruit en andere boodschappen. Dan fiets ik graag richting de 9 straatjes, met een tussenstop bij het College Hotel. Heerlijke appelgebak, een groot zonnig terras en je waant je even in een oase van rust midden in de stad. In de 9 straatjes ben ik een vaste klant bij de Kaaskamer, een veelgeziene ‘gast’ bij COS, Filippa K en de Lomography store en koop ik mijn Marvis tandpasta bij de Witte Tanden Winkel. Skins loop ik graag binnen voor geurkaarsen, cadeaus en wasmiddel. Ik ben nog zoekende naar een fijne schoonheidsspecialist, inmiddels heb ik Ariane Inden en de City Street Spa geprobeerd. Van beide ben ik nog niet helemaal overtuigd, maar misschien is een vergelijking maken met het Mandarin Oriental niet helemaal fair. De behandelingen daar zijn echt verrukkelijk en daar zie ik het langste resultaat van. Dat kost iets meer per behandeling, maar door het lange resultaat heb ik dat er graag voor over. Mijn kapper werkt op freelance basis en als hij in Amsterdam is (en ik ook) dan zit ik bij hem in de stoel. Walter weet precies wat ik wil, wat mijn haar kan hebben en hoe ik het er redelijk onderhoudsvrij leuk uit kan laten zien. Over 2 weken ga ik voor een wat meer herfstige coupe met krullen en koperblond. Spannend!
In de PC Hooftstraat kom ik graag bij Montblanc (geweldige service), de Filippa K daar voor de items die ze in de Wolvenstraat niet hebben en ook Hartman & Hartman loop ik graag even binnen. De Italiaanse broodjeszaak is helaas weg, dus lunchen doe ik of in de Pijp of meer richting centrum. Met mooi weer is de tuin van Lion Noir mijn favoriete lunchplek.

conservatorium hotel lobby

Een van mijn favoriete plekjes om even thee te drinken, de lobby van het Conservatorium hotel

Favoriete zaterdag aankopen

Gisteren wist ik eindelijk de Estee Lauder Quick-Thick Eyeliner te scoren. Dit heeft het meeste weg van een viltstift, waar je een strakke zwarte streep mee kan zetten. Ik ben nu al helemaal hooked. Makkelijker en strakker dan een potlood en wil je iets minder zwart, kun je het met een beetje poeder of een andere kleur oogschaduw afzwakken zonder dat je lijn meteen wegvaagt. Hiervoor moest ik wel even de zaterdag drukte bij de Bijenkorf door, maar dat was het meer dan waard. Als ik in Nederland een Hermes winkel bezoek, dan ga ik graag naar de zaak in de Bijenkorf. Normaal ga ik liever naar de officiele boetiek in plaats van een store in store, maar hier wordt ik altijd zo goed geholpen. Zaterdag was voor mij een ‘magisch’ moment. Ik kijk al jaren vol bewondering naar vrouwen met een Hermes Birkin tas. Deze tas is voor mij een toonbeeld van stijl en succes. Toen ik 3 jaar geleden begon met Blanco Tekst heb ik mijzelf deze tas beloofd voor het 5-jarige bestaan. Gisteren heb ik mij op de ‘wenslijst’ laten zetten en ik hoop over anderhalf jaar deze tas aan mijn arm te laten bungelen. Ik heb gekozen voor de Etoupe kleur met zilveren beslag en Togo leer en heb alvast een bijpassende riem gekocht. Het voelt heel speciaal voor mij om deze tas over een tijdje zelf te dragen en dat ik mij dit kan permitteren. Uiteraard heb ik dat gevierd met champagne en oesters op Het Terras bij het L’Europe hotel.

Amstel hotel

Het Amstel Hotel is ook favoriet. Even wat mail wegwerken of artikelen lezen met uitzicht op de Amstel

Zondag: 50/50

Op zondag combineer ik werk met iets leuks. Dat varieert van het bezoeken van een nieuwe hotspot, opening of eten met vrienden tot een filmpje pakken of op het terras hangen. De dag begin ik met ontbijt buiten de deur. Dan ga ik een aantal uur werken, tegenwoordig ‘op kantoor’ en tegen het eind van de middag is het tijd voor ontspanning. Soms komt het niet uit om op zondag uitgebreid iets leuks te gaan doen, maar dat compenseer ik dan door de weeks weer. Een echt weekend heb ik misschien niet, ik zorg zeker voor de nodige ontspanning.

Wat is jouw favoriete weekend besteding? En welke plekjes bezoek je dan graag?

Sabine de Witte