amsterdam Reistips

Andaz Amsterdam Prinsengracht

Andaz: stijl aan de gracht

Voor het eerst opende het Andaz Amsterdam hotel gisteren haar deuren voor publiek. Dit nieuwe boetiekhotel op de Prinsengracht, staat voor stijl. Letterlijk, want Andaz betekent stijl in het hindisch. Het interieur is ontworpen door Marcel Wanders. De oude bibliotheek is omgetoverd tot een modern stijlvol hotel met de services en kwaliteiten van het Hyatt, waaronder de Andaz hotels vallen.

interieur amsterdam andaz

andaz amsterdam hotel receptie

andaz amsterdam lobby

restaurant Bluespoon andaz amsterdam

Aanwinst voor de buurt

Als je voor het pand Tijdens de rondleiding wisten alle details mij te verrassen en bleef ik m’n ogen uit kijken. Niets is aan het toeval overgelaten, Wanders heeft alles tot in de puntjes uitgedacht en vooral inspiratie gehaald uit de Amsterdamse geschiedenis en de buurt. Vorige week lanceerde Andaz Amsterdam 1 van de teaser filmpjes waar 3 buurtgenoten van het Andaz ‘hun’ Amsterdam laten zien en vertellen waarom het Andaz van toegevoegde waarde is. Gaaf dat het Andaz hotel de buurt zo betrekt! Dat zie je ook terug in producten die worden gebruikt: koffie is van Brandmeester, thee van Simon Levelt en kaas is ook echt Amsterdamse kaas.

andaz amsterdam wijn

andaz amsterdam thee

andaz amsterdam lamp

Je snapt; het Andaz Amsterdam is goedgekeurd door yourambassadrice.nl 😉

Betaalbare luxe

In de levendige lobby mengen internationale hotelgasten zich makkelijk met buurtgenoten. Het hotel is toegankelijk, juist doordat er geen receptie of bar is waar personeel zich achter kan verschuilen. Medewerkers lopen rond met iPads om gasten in te checken, gastheren en -dames lopen tussen de gasten om zo in de gaten te houden wie er toe zijn aan een refill of drankje. Opvallend aan het menu: alles is ontzettend betaalbaar voor een hotel met 5 sterren. €7,00 Voor een glas huiswijn, € 99,00 voor een fles Ruinart Blanc des Blancs champagne en ook de gerechten op de lunch- en dinerkaart zijn super vriendelijk geprijsd. Voor hotelgasten zijn koffie, thee en alcoholvrije drankjes zelfs gratis! Ook WiFi is gratis voor hotelgasten. Kamerprijzen zijn schappelijk, zo rond de € 300,00 voor een standaard kamer. Binnenkort opent ook de Spa & Wellness (ook open voor niet-hotel gasten) en de gym. Bang voor formele strakke bedoelingen hoef je niet te zijn, dat is niet de Andaz stijl. Lekker informeel, een fijne sfeer zonder moeilijk gedoe.

andaz amsterdam hotelkamer

interieur kamer andaz amsterdam

Alle wasbakken zijn handgemaakt en anders en er zijn een aantal verschillende vis variaties op de muur

andaz amsterdam details kamer

andaz amsterdam toilet
Wat is er zo leuk?: Design, geschiedenis en lokaal komen hier prachtig samen!
Wat kan er beter: de aankleding van het toilet is nog te karig, toiletbezoek in een 5 sterrenhotel moet een klein feestje zijn met verse bloemen, echte handdoekjes en geurtjes of lotion
Extra punten: in dit geval zijn het minpunten; telefonisch bereik is niet geweldig, dus het uploaden van Instagram foto’s van het geweldige interieur ter plekke is lastig. Het wifi is alleen gratis voor hotelgasten en niet voor bezoekers, zonde van zo’n mooi hotel! Ik weet dat hotels hier vaak lange termijn afspraken over maken, maar in my humble opinion is wifi geen luxe goed maar een first need.

andaz amsterdam souvenir

Hoe leuk is dit notitieblokje op de kamers?!

studio andaz amsterdam

Nespresso tasting

Naast 122 hotelkamers heeft het Andaz ook een aantal studio’s en ruimte te huur voor private dining. Handig voor events. Toevallig heb ik er deze week 2 daar en vanochtend was de eerste. De studio’s zijn in het Keizersgracht deel, waar je via een overdekte binnentuin komt. Het Nespresso ontbijt vond plaats in een soort huiskamer waar een uitgebreid ontbijtbuffet stond te wachten. Tijdens het event werd de Special Reserve koffie gelanceerd, Hawaii Kona. Deze schaarse limited edition is erg bijzonder vanwege haar afkomst, ziet er bijzonder feestelijk uit door de zilveren capsules en de horizontale doos en is een must voor koffieliefhebbers. Ik leerde dit jaar in Praag voor het eerst ijskoffie drinken, dus over de smaak durf ik weinig te zeggen, ondanks dat ik braaf heb geproefd. De speciale editie ligt vanaf 2 november in de Nespresso boetieks maar is nu al online te bestellen. Leuk (kerst)cadeau voor koffieliefhebbers!

nespresso hawaii kona

andaz amsterdam ontbijtbuffet

hawaii kona nespresso

hawaii kona nespresso cups

[google-maps width=500 height=375]

Sabine de Witte