Travel

Andere invulling

5 Jaar geleden. Ik studeerde nog in Groningen, maar had het daar wel een beetje gezien. Voor de toekomstige studenten onder ons; dat kan echt. Dat zelfs het studentenleven je niet meer kan bekoren. Alle mannen had ik vervloekt en aan al mijn vriendinnen verteld dat ik mezelf ook prima zonder vent kon vermaken.

Die avond liep ik E. tegen het lijf. We hadden elkaar een jaar ervoor eens ontmoet in de plaatselijke boerendisco. Sinds die avond waren we ‘samen’. Bijna 5 jaar lang, vandaag zou ons eerste lustrum zijn geweest.De dag heeft ineens een hele andere invulling.

In plaats van dat eerste lustrum vier ik nu mijn nieuwe leven. Dat voelt raar en fijn tegelijk. Ik koester de fijne momenten en de leuke herinneringen en dat zal ik altijd blijven doen. Nu wil ik alleen maar verder, doorgaan. In Amsterdam iets opbouwen naast mijn werk. Daar ben ik lekker mee bezig; ik heb hier fijne oude en nieuwe vrienden en verveel me geen minuut. Het heeft ook geen zin om tijdens de spaarzame vrije minuten wel terug te kijken. ‘Als… dan’, het heeft allemaal niet mogen baten en dat is goed zo. Op naar nieuw te maken jubileums, lustrums en festiviteiten…