Travel

Andere weg

Zo, het was even stil. Vanwege wat technische aspecten, tijd tekort en een inspiratie trip naar Hamburg & Berlijn. Daar merkte ik ook dat ik even geen behoefte had aan continue online zijn. Na een hele hectische week werken in/met/voor verschillende timezones, was ik er even klaar mee. Samen met Tessa liet ik de digitale wereld wat meer links liggen om meer offline te gaan ontdekken. Voor en tijdens de road trip heb ik ook een aantal zaken afgetikt, om andere wegen in te slaan. Hier, maar ook met Blanco Tekst. Ik leg je graag uit waarom ik voor een andere weg kies en welke dat dan gaat worden.

Dure hobby

De eerste grote verandering ga je hier binnenkort op mijn site zien. Een naamsverandering. Want in geen enkel ander land is yourambassadrice.nl uit te spreken, laat staan te begrijpen. Wat je er van kan verwachten? Een internationale naam waar een beetje uit af te leiden is wat ik doe. De tweede grote verandering is: advertenties. Heel lang heb ik principieel volgehouden om geen advertenties te gebruiken, maar reizen is een dure hobby. Op persreizen na, betaal ik al mijn reizen zelf. Het geld wat ik verdien met Blanco Tekst, investeer ik daarmee in yourambassadrice.nl. Helemaal niet erg, want ik doe niets liever dan reizen. Toch onderschat ik regelmatig hoeveel tijd ik kwijt ben aan het reizen en het uitwerken van mijn avonturen. De tijd die ik aan mijn blog besteed, daar kan ik niet van leven. Omdat ik 2 jaar geleden voor het laatst echt op vakantie ben geweest en stiekem merk dat ik erg uitkijk naar een week loom op het strand liggen, omdat ik in andere long lasting dingen dan reizen wil investeren en omdat ik een netwerk heb gevonden wat bij mij, yourambassadrice.nl en jullie, mijn doelgroep, past heb ik besloten om toch te kiezen voor een commercieel verdienmodel. Eentje waarbij de website niet verandert in een Time Square reclamezuil, maar passende advertenties weergeeft bij gave campagnes en samenwerkingen. Ik ben de eerste ‘reisblogger’ voor het netwerk, dus van 2 kanten is het spannend en aftasten. Zo kan ik meer tijd besteden aan het schrijven van reports. Ik hoop dat jullie hier begrip voor hebben en niet afhaken…

Startups & Parijs

Behalve een nieuwe naam en advertenties in de look, zal ik naast mijn reizen ook vaker meer tech verhalen plaatsen. Tijdens het reizen ontmoet ik zoveel gepassioneerde jonge mensen die een start up hebben met een geweldig product of dienst. Sommige dingen zijn nog niet volledig uitgerold en overal verkrijgbaar. Ik merk dat ik door mijn grote netwerk en bereik daar een tussenpersoon voor kan zijn. Zo ontmoette ik een tijdje geleden iemand in Wenen die een briljant product heeft gemaakt. Voor ons Nederlanders is het product qua design niet optimaal, maar door het idee te delen, kan zij in contact komen met partijen die haar kunnen helpen.
Ik ben inmiddels door een paar investeringspartijen gevraagd om ‘start-ups te spotten’ in het buitenland en hun in contact te brengen me Amsterdamse start-ups en concepten die interessant voor hun kunnen zijn. Dat is wat ik ook wil gaan doen in Parijs, niet alleen als ik er in augustus bijna een maand zit, maar het liefst iedere maand. Op deze manier kan ik de energie die ik krijg van de start-up scene, de gepassioneerde mensen erachter en hun ideeën aan een breder publiek presenteren. Ook hier zal ik zorgen dat het niet een geeky ingewikkeld technisch verhaal gaat worden en zal ik natuurlijk alleen maar dingen behandelen die passen bij travel, (luxe) lifestyle en opvallende gadgets/apps die het leven aangenamer maken.

Roer om

Ook qua social media en interesses merk ik dat ik een beetje het roer om heb gegooid. Op zaterdag neem ik vaak bewust niet mijn Nederlandse nummer mee, maar mijn Spaanse. Dan kan ik alleen online als er wifi is, zit ik tussendoor niet de hele tijd geobsedeerd op mijn telefoon te staren en raak ik niet continue afgeleid. De online wereld gaat ook door als ik even niet mee doe. Yep, ik ben een beetje social moe. Nog steeds haal ik super leuke opdrachten, ontmoetingen en avonturen uit Twitter, alleen merk ik dat ik wat meer nieuwe prikkels nodig heb. Twitter is aan het veranderen van een interactie kanaal naar een zendkanaal. Iets waar ik zelf ook aan mee doe overigens, maar dat komt ook omdat ik bewuster ben van wat ik deel. Een tijd heb ik niet de keuze gehad om alles wat ik wilde online te zetten, want dat werd tegen mij gebruikt. Daar ben ik behoorlijk van geschrokken, net zoals het nu best raar is om aangesproken te worden op persoonlijke dingen die ik daar heb geroepen. Meer afstand, minder frequent en ik blijf vooral alles delen wat ik zelf interessant vind.
Niet alleen de hoeveelheid waarmee ik zelf social media gebruik is minder, ook ben ik flink aan het opruimen geslagen. Ik volg zoveel nietszeggende, oppervlakkige of loze accounts, eigenlijk is dat alleen maar timeline vervuiling. Hoe onbenullig ook, als ik het zie, lees ik het toch. Zoveel nutteloze informatie of dingen die me niet genoeg interesseren, maar waar ik onbewust wel tijd aan kwijt ben. Waar dit allemaal vandaan komt? Mijn 4 year itch, een stukje onrust wat ik 1x in de vier jaar ervaar en waarbij ik altijd de behoefte heb om alles anders te gaan doen. Radicaal het roer om te gooien. Deze keer hoop ik die onrust tegen te gaan door nieuwe paden te bewandelen, zonder mijn huidige basis overhoop te gooien. Een mooie guide op zoek naar meer rust vond ik in dit artikel, 7 stappen die je een tevreden, simpel leven geven.

Wegwijzer

Het was een bewogen ritje, die road trip. Knopen doorhakken en een richting kiezen voelt in ieder geval bevrijdend, net als met iemand op reis zijn die in hetzelfde schuitje zit. Je kunt elkaar een spiegel voorhouden, advies geven, gewoon luisteren, samen zwijgen, hard en vals meezingen, overal om lachen, even huilen en vooral inspireren en motiveren. Na een korte pitstop gaat de Formule 1 race weer in volle vaart. Het zou fijn zijn om jullie ook langs deze weg aan de kant te zien staan.


Treffender dan dit liedje kan ik het niet omschrijven, met yourambassadrice.nl, in welke vorm dan ook, probeer ik iets te geven. Iets waar anderen wat aan hebben, omdat ik graag al die mooie dingen die ik kan doen wil delen.

PS: Ja paps, hier had jouw tekening bij gemoeten. Toch jammer dat ik die onderweg verloren ben 🙂

Sabine de Witte