tips

Anton Corbijn: Inside Out

Inside Out Anton Corbijn

Documentaire over Anton Corbijn

Vanaf vanavond te zien in de grotere bioscopen en cult-theaters, Inside Out. De documentaire over fotograaf/filmclipregisseur Anton Corbijn, gemaakt door Klaartje Quirijns, volgt Corbijn 4 jaar lang tijdens zijn werk. Van fotosessie met U2, opnames van The American, maar ook zijn reisjes, hotel overnachtingen en dagelijkse beslommeringen. Corbijn een keer voor de camera’s, in plaats van er zelf achter.

Inside out

De documentaire laat je kennis maken met Corbijn en al zijn inside out’s. Persoonlijk ben ik een groot bewonderaar van Corbijn. Hoe hij beeld vast kan leggen, de beelden voor zijn lens regisseert en registreert, dat is voor mij kunst. Zijn laatste meesterwerk, de foto’s voor Nike van o.a. Doutzen en Nalden, vind ik bewonderenswaardig. De personen komen zo mooi uit door de achtergrond en het licht, het t-shirt trekt de aandacht, maar zonder de aandacht af te leiden. Bewonderenswaardig!
Ik ga de documentaire dit weekend bekijken, maar de recensies zijn goed en de beelden indrukwekkend als ik op de trailer mag afgaan!

doutzen kroes door anton corbijn

Sabine de Witte