Travel

App alert: everyday.me, timehop, MadFor, WTHR

Girly apps

Lange tijd vond ik nieuwe iPhone apps niet zo interessant. Veel lijkt op elkaar, dingen zijn even leuk of te tijdrovend om het echt leuk te vinden. De afgelopen weken ontdekte ik een paar nieuwe apps die wel mijn goedkeuring kunnen wegdragen!

Everyday.me

Deze app combineert je Facebook, Instagram, Foursquare en Twitter feed met de mogelijkheid om zelf je online dagboek er bij te houden. Je deelt niets, het is puur voor jezelf. Wel krijg je af en toe een ‘blast from the past’, wat je het jaar ervoor deed, waar je was etc. Een goede combinatie, want ik vind het leuk om op die flashbacks te kunnen reageren. Hoe voel ik me ergens bij, een jaar of twee jaar later? Houden dezelfde dingen mij nog bezig of ben ik er over heen gegroeid? Een gewoon dagboek meeslepen, dat werkt niet voor mij. Ergens digitaal mijn beslommeringen bij houden was ook lastiger dan ik dacht. Maar Everyday.me maakt het weer makkelijk en leuk!

Timehop

Mailtjes van Timehop bezorgen mij bijna altijd een grote glimlach. Tussen alle mailtjes die ik ongezien weggooi door, open ik de Timehop mail iedere dag. Net als Everyday.me een flashback van mijn checkins, foto’s en statusupdates, af en toe nog een oude blogpost. Door Timehop sta ik iedere keer weer even stil bij wat ik allemaal gedaan heb, waar ik allemaal geweest ben en met wie ik die momenten deelde. In de afgelopen jaren is er veel veranderd en daardoor zijn sommige hops nog wel eens confronterend. Juist daardoor heeft Timehop voor mij toegevoegde waarde. Nu hoef ik niet meer op mailtjes te wachten, maar kan ik in de app zelf ook sprongen terug maken. Timehop zelf verwoord het prachtig: Every day is the anniversary of something. En dat realiseer ik me dankzij de app steeds weer!

MadFor

Als Parijs fan is Madame, de bijlage van Le Figaro, voor mij iedere keer een feestje. Sinds kort heb ik ontdekt dat ik het magazine op mijn iPad kan lezen, wat ik nog wel eens vergeet uit tijdsnood. Daarom is MadFor zo leuk. MadFor is het weather forecast van Madame Figaro inclusief outfit advies (helaas alleen voor Franse steden, perfect voor mij als Parisienne in wording, ooit…) Niet nieuw, maar door het slicke design erg leuk. Naast het Fashion meteo zitten er nog andere leuke features in die perfect zijn als je even moet wachten, in de taxi je zit te vervelen of gewoon even zin hebt in afleiding; de acteur van de dag, video’s, foto van de dag en goede ideeën. Die laatste categorie is vooral leuk als je in Frankrijk bent.

WTHR

De herfst heeft zich al een paar keer goed kenbaar gemaakt en langzaamaan komt de winter steeds dichterbij. We kunnen wel wat mooi weer gebruiken! Precies wat WTHR doet: het weer, hoe ellendig ook, er mooi uit laten zien. Simpel maar prachtig design, grappige features zoals de schakelaar, regendruppels en bliksemschichtjes. Iedere dag mooi weer, dat willen we allemaal toch?!

nieuwe iphone apps

Sabine de Witte