amsterdam

Apple Store Amsterdam opening

Eerste Apple Store Nederland open

Om 10.00u gingen de deuren van de eerste Apple Store in Nederland open. Gisteravond, toen ik in het vliegtuig naar Nederland zat, stond de eerste al in de rij in Amsterdam. Het Leidseplein is een georganiseerde chaos van Apple fans die als een van de eersten de nieuwe Apple Store binnen willen.
Patrick maakte een filmpje van de rij in Amsterdam, die vlak voor het Vondelpark(!) al begon!

Vanaf de zijlijn

Ik zit inmiddels lekker in het hotel tegenover de Apple Store om van binnen de lange rij langzaam te zien slinken. Wel stond ik om 10.00u even van een afstandje te kijken hoe de eersten naar binnen gingen, en zag ik de Amerikaanse taferelen bij het personeel, wat luidt gillend en juichend om de winkel heen rende om alle wachtenden op te warmen en hun enthousiasme werkte aanstekelijk. ABN Amro sprong gezond in op de toeschouwers en deelde appels uit, Bever maakte subtiele reclame en Mini verwelkomde iedereen met koffie.

Grootste Genius bar

De Apple Store in Amsterdam heeft de grootste Genius bar, waar je op afspraak langs kunt komen als je problemen hebt met je Apple producten. In Glasgow zag ik hoe goed dat werkte en in Parijs was de Genius bar tijdens LeWeb’11 helaas geen oplossing voor mijn gecrashte Macbook Air. Inmiddels heb ik heel wat Apple Stores van binnen gezien en hoewel de producten iedere keer niet nieuw zijn, blijft de glazen trap en de inrichting iets bijzonders hebben. De heropening van de Apple Store op 5th Avenue bijvoorbeeld, was weinig nieuws, maar de Amerikaanse taferelen en het gemaakte enthousiasme maakten het toch bijzonder. Klappend binnengehaald worden blijft leuk.

Stijl op het Leidseplein

Met de komst van de Mini winkel en de Apple store krijgt het Leidseplein eindelijk wat extra klasse en is het niet meer een toeristische trekpleister. De Apple Store Amsterdam is een goede zet voor de werkgelegenheid en de opening laat zien dat er veel Apple enthousiastelingen warm lopen voor een officiele Apple Store. Ik ga binnenkort zeker even binnen kijken!

Sabine de Witte