amsterdam tips

The Athletic Club

In Februari wordt meestal pijnlijk duidelijk welke goede voornemens de eerste maand van het nieuwe jaar niet overleefd hebben. ‘Meer sporten’ is zo’n voornemen dat ieder jaar standaard bovenaan mijn lijstje verschijnt, maar al snel vergeten en verwaarloosd wordt. Herkenbaar?

The Athletic Club

Eén van de dingen die sporten minder aantrekkelijk maakt is het vooruitzicht op grote onpersoonlijke zalen met TL-verlichting waarin dertig grijze stomende fitnessapparaten naast elkaar staan opgesteld. Het onveranderlijke uitzicht van de loopband doet mijn sportieve ambities niet bepaald goed en mijn motivatie zinkt (samen met mijn moed) dan meestal meteen weer in m’n schoenen. Dat doen ze bij The Athletic Club bijvoorbeeld anders. De club is, geïnspireerd door de roaring 20’s, ingericht in art deco stijl en heeft de look & feel van een klassieke gymstudio, waardoor je in een compleet andere mindset aan je workout begint.

the-athletic-club-amsterdam

Werken met je lichaam

Bij The Athletic Club werk je met een personal trainer aan oefeningen die passen bij jouw lichaam en specifieke doelen. Zonder apparaten doe je buik-, rug-, arm- en beenoefeningen die je dus eventueel ook thuis in de badkamer zou kunnen doen. Er is veel aandacht voor de juiste houding, waardoor je blessures voorkomt en je bewust wordt van je lichaam. Omdat er iemand is die je aanwijzingen en complimenten geeft voel je je sportambitie met de minuut groeien. Die goede voornemens volhouden wordt zo een stuk makkelijker!

amsterdam-athletic-club

Heb jij nog tips die het sporten leuker maken?

Sabine de Witte