Instagram

 • Sundowners op safari zijn zó mooi! De giraffen waren helaas camera shy maar zonder telefoon om ze vast te leggen net zo mooi 🦒😍
 • De Keniase kustlijn is een plaatje, helemaal vanuit Diani White House - een parel die je tegenkomt op Airbnb. Aan het strand, op loopafstand van shops. Diani is een lange strip van hotels, resorts, restaurants en kraampjes met Maasai koopwaar. De stranden zijn hagelwit, het water different shades of blue en de apen hondsbrutaal. Paradijsje hoor! .
#kenia #kenya #dianibeach #dianiwhitehouse #airbnb #airbnbparel #afrika #nevernottraveling #bestbeachesoftheworld #whitebeach #luxurytravel #luxurylifestyle
 • Ga je naar de Algarve en wil je iets bijzonders doen? Restaurant Caniço is gebouwd in de rotsen, gespecialiseerd in lokale vis en trakteert je op Cousteau-achtige filmpjes geprojecteerd op de rots. Je kunt er terecht voor lunch en diner, echt een aanrader! .
#portugal #algarve #rockrestaurant #canicorestaurante #michelinguide #local #fishrestaurant #luxurylifestyle #luxurytravel
 • Kleurrijk Lagos - en eind oktober is het nog heerlijk in de Portugese Algarve 💚
 • Het is nog goed toeven in de Portugese Algarve en wat is het er prachtig met alle krijtrotsen, grotten en blauwe water. Wat is jouw favoriete herfstvakantie zonbestemming?
.
#portugal #algarve #benagil #caves #praia #portugesekust #herfstvakantie
 • Throwback Thursday naar een van de meest romantische plekjes van Annecy 🖤
 • Precies 4 jaar geleden reisde Sabine af naar Iran, een reis die haar leerde meer ruimte te maken voor verveling en spontaniteit, je nog meer open stellen voor het onbekende en de mensen die daardoor op je pad komen en dat van de vooroordelen niets klopte. Een van de mooiste reizen ooit. En ja, ook daar genoeg hippe zaken en je kunt je ook gewoon optutten met een andere hoofddoek.
.
4 Years ago Sabine traveled through Iran and it was such an enriching trip, teaching about loyalty, hospitality and prejudices. 
#iran #haftkhan #shiraz #travel #nevernottraveling #forevercurious
 • Als je nog niet helemaal overtuigd was van de schoonheid van het meer van Annecy 💙
 • Een abdij omgetoverd tot hotel, spa, restaurant, brasserie én wedding location aan met meer van Annecy. Hier is het echt leven als God(in) in Frankrijk @abbayedetalloires
.
#savoiemontblanc #talloires #abbaye #lacdannecy #meervanannecy #annecy #frankrijk #luxurylifestyle #luxurytravel #upgradeyourstyle
 • Annecy is zo mooi, zelfs als de zon even niet schijnt en het water even niet turquoise blauw op de foto wil. Instagrammable plaatjes, een geweldige kaasjuwelier, zelfs street art. Oui, c’est nice in Annecy 👌🏻
 • Als je zelf over Lac d’Annecy uitkijkt snap je wel waarom Cezanne het zo mooi vond om te schilderen en het Lac Blue noemde. Het is het schoonste en helderste water van Europa en je blijft maar ‘oh’ en ‘ah’ roepen bij alle schilderachtige plaatjes.
.
#savoiemontblanc #talloires #lacdannecy #cezanne #checkinpr #frankrijk #luxurytravel #laclife #annecy #lacdannecy #abbayedetalloires #windowview #pictureperfect

Follow Me!

Travel

Martine’s babymoon met bestemming Mauritius

22/03/2018
Martine babymoon Mauritius
Reading Time: 4 minutes

De Hindu mythe gaat dat Shiva en zijn vrouw Parvati op een kleed van bloemen over de aarde vlogen. Onderweg zagen zij een paradijselijk eiland in het midden van de oceaan met groene bergen, kristalheldere meren en watervallen. Dat alles omgeven door azuurblauwe wateren. Shiva droeg het water van de Ganges op zijn hoofd om de aarde te beschermen tegen overstromingen. Toen ze landden op het eiland morste hij een paar druppels uit de Ganges in het kratermeer. Hindu’s noemen dat tot op het heden ‘Grand Bassin’ dat zich in het midden van het eiland Mauritius bevindt. Elk jaar trekken de pelgrims, de meeste te voet in optocht al dagen van te voren, van over het hele eiland naar grand bassin om daar Maha Shivaratri te vieren, te bidden en zich te wassen in het heilige water.

Babymoon voor drie weken gegarandeerd niets doen

Deze mythe, plus het feit dat ik 3 weken niets wilde doen zonder geteisterd te worden door ziektes zoals malaria en het Zika virus, gaf de doorslag voor Mauritius. Nooit eerder dacht ik na over Mauritius. Een eiland ter grootte van de provincie Utrecht leek toch wat te klein gezien ik het liefst zoveel mogelijk zie en ervaar als ik toch weg ga. Maar het is een perfecte locatie om een laatste vakantie met z’n tweeën te vieren. Mauritius is de ideale locatie; geen gekke ziektes, praktisch elke dag goed weer en het enige wat je kunt doen is ‘belly-up’ (bij terugkomst 31 weken) op het strand liggen en dan heb ik het nog niet gehad over het heerlijke eten. Een geweldige combinatie van Creools, Frans en heel veel Indiaas. Veel fruit, vis en chili (‘bad for baby’ en alsof het nog niet heet genoeg is met 30 graden…) bij alles.
Wil je een avontuurlijke vakantie met veel variatie, dat is dit geen geschikte plek voor 3 weken. Je medereisgenoten zijn ook vaak rond de 70, Frans en leerachtig, diep bruin. Daarnaast verveel je je waarschijnlijk kapot als je een ondernemend type bent. Je zou bijna vergeten dat je niet mag duiken, kiten, hiken en drinken als je zwanger bent. O nee, toch niet, daar wordt je vanzelf continue aan herinnert. En dan is die onderzeeër waar ik mijn zinnen opgezet had, om toch nog iets van het rif te zien, ‘in maintenance’ tot de dag dat we terug vliegen.

babymoon bestemming Mauritius

In drie weken hebben we het hele eiland gezien. In het westen begonnen we in het plaatsje Flic en Flac. Ons airbnb optrekje is een gigantisch appartement op de eerste verdieping met uitzicht op het zwembad en de zee. Het plaatsje zelf is niet zo veel maar het strand is geweldig. In Mauritius zijn veel vreselijke resorts die stranden volledig innemen maar gelukkig heeft elk kustplaatsje ook een public beach waar met name in het weekend hele families met tenten, muziek, tafels en stoelen naar toe trekken. Langs het strand vind je kleine hutjes en foodtrucks waar vanuit je het lekkerste en goedkoopste eten (100 roepie = 2,50) kunt krijgen. Fried noodles of rijst met kip, ei en garnalen tot roti. Combineer dat met een verse kokosnoot en je picknick is af. Hoewel… een (of twee) citroen-merengue taartje(s) van een Franse patisserie gaat er natuurlijk ook nog prima in als je zwanger bent. Buiten de resorts, geen toerist te bekennen. Bijna alle publieke stranden zijn kleine dennenbossen die grenzen aan strand en zee. Die bebossing zorgt voor een heerlijke schaduw zodat je er de hele dag kunt doorbrengen zonder langzaam te sterven van de hitte.

Met ons mini Maleisisch huurautootje rijden we na een goede week naar het Oosten van het eiland.
Het is bizar om te beseffen als ik in de auto zit dat ik naar een Afrikaans land kijk. Het is zoveel meer welvarend en ontwikkeld. Dat heeft gedeeltelijk te maken met het toerisme maar vooral met het feit dat Mauritius de ‘tax-haven’ van Afrika is. Alle geldstromen gaan vanwege belastingvoordelen door dit land. Net zoals Nederland eigenlijk.
Wat mij direct opvalt is hoe alle mensen, welke religie dan ook, gemoedelijk samenleven. Hindu tempels staan naast moskee’s en naast kerkjes. Toen Mauritius werd ontdekt waren er geen oorspronkelijke inwoners. Vandaar dat ook niemand het land probeert te claimen. Dat zorgt voor een gemoedelijke sfeer.

De weg leidt ons dwars over het eiland over het hoger gelegen plateau. Onderweg bezoeken we een rum fabriek, het Grand Bassin en rijden we door eindeloze velden suikerriet. Het eiland is groen en vruchtbaar zoals je je een paradijs voorstelt.
Onze volgende verblijfplek is: Otentic, een ‘eco-resort’ nabij Belair. Het is een tentenkamp aan een waterval, rivier en baai. Dagelijks wordt er voor ontbijt, lunch en diner gezorgd door een aantal fantastische Mauritiaanse dames. Elke de ochtend gaat de boot naar Ile aux Cerfs, een bounty eilandje op een half uur varen en in de middag neemt het personeel je graag mee wakeboarden of kiten.
Het Oostelijke deel ziet er heel anders uit, meer zoals ik mij het echt Mauritius had voorgesteld. Een plek waar de inwoners wonen.
Vlakbij, voor de kust van Blue Bay ligt een eilandje (Ile aux Aigrettes) waarop de inheemse flora en fauna van Mauritius beschermd wordt. Verschillende palmen, roze duiven en landschildpadden worden hier in stand gehouden zodat ze niet uitsterven zoals de dodo (waar de Nederlanders debet aan zijn doordat zij een eiland aantroffen zonder veel eten, waarna ze het ook verlaten hebben). Voor 1 middagje hadden ze er op het eiland een landschildpad bij.
De laatste week gaan we naar het noorden. Hotels zijn er duurder en er zijn meer ‘leren-mensen’ zoals ik de diepbruine opa ben gaan noemen. Niet helemaal mijn cup-of-tea maar ze hebben wel hetzelfde slakkentempo en dito actieradius van 100 meter als ik op het moment.
Ook dit volgende hotel ligt aan de zee met een terras dat moeiteloos over lijkt te gaan in een infinity pool. De stranden zijn prachtig en dat zorgt dan ook voor een hoge concentratie aan toeristen en luxueuze (dure) resorts.

Mauritius Martine

Mauritius: na 3 weken volledig uitgespeeld. Volledig bijgeslapen, extreem ontspannen en verliefd keren wij terug met een 11 uur (denk daar goed over na of je dat wil met je dikke buik) durende KLM vlucht naar icy cold Amsterdam. Gestaag op naar de hel die bevallen heet.

Martine Haex

Woonachtig in Nairobi, Kenia. Reist graag, veel en ver, is steeds op zoek naar dat volgende avontuur en houdt van mooie dingen. In haar humor viert sarcasme hoogtij.
Martine Haex

Instagram

 • Saw my wallpaper in action 🐆
Safari life completed ☑️
Photo magic shot @byliselore and her new Sony gadgets
.
#safari #maasaimara #kenya #leopardloar #leopardroar #wallpaper #photography #bushlife #wildlife #nationalgeographic #natgeoirl #africamcflashtours #luxurytravel #luxurylifestyle
 • Sundowners with wine in the wild ✔️
Not in the picture: the 🦒 who didn’t want to model 📷 @byliselore .
#safari #bushlife #sundowner #kenya #wineinthewild #luxurytravel #africa
 • Me running into the sea. Wow, what an incredible coast, white sandy beaches, clear blue water. Stayed at one of the nicest Airbnb’s ever, with the best care of John and his friends. All fueled up for the bush life, starting tomorrow! .
#kenia #kenya #dianibeach #airbnb #airbnbpearl #hiddengem #luxurytravel #sustainabletravel #whitebeach #beachlife #africa #beautifulworld #travel #experience #coastline
 • Out of Office 🧳
From family holiday in Portugal to adventure and hugging a close friend in Kenya. Final packing, work etc. before stepping on the plane tomorrow. Excited much! 
Drone footage by @herendelsewhere 💙
.
#outofoffice #travelbug #nevernottravelling #reunite #kenya #bushlife #safari #beach
 • If life gives you lemons 🍋 squirt someone in the eye! Happy Sunday!
.
#algarve #Portugal #casacaravela #lemontree #makeyourownquotes #makelemonade #garden #luz #faro
 • Is it weekend yet? 
And this pretty much sums up last week in Portugal: relaxing with a permanent smile on my face. Slept for days, read books, took naps on the beach, by the pool and in the hammock.
#portugal #holiday #hammocktime #autumnbreak #nevernottraveling #zenbine #selfcare #unwind #dogoodseebetter #neubaueyewear
 • The house in the middle was our home in Portugal last week. Incredibly thankful for the family holiday, spending time together, making memories 💙🙏🏻 Drone capture by @herendelsewhere @herrehuberts and @elisedewitte. Oh and we fully paid, nospon, but a very sincere shout out to Sascha from @surfeninportugal.nl who arranged the incredible house, transport etc. .
#portugal #praiadaluz #lagos #faro #familyholiday #autumnbreak #villa #luxurytravel #surfeninportugal #dronefootage #herendelsewhere #thankful #throwback #tbt #throwbackthursday #travelmemory
 • Geeky gadget loving @ninaphilomene and @sabinedewitte show how easy it is to install the Philips Hue Play HDMI Sync box #philipshue #review #hdmi #howto #install #techgirls #sabcollab
 • The pretty lights at Luz 💛
 • Picture perfect .
#portugal #praiadaluz #luz #algarve #lagos #familyvacation #villa #pictureperfect #holiday #painting #white #whitehouses #upgradeyourstyle #mediterraneanhouse #luxurytravel
 • Amsterdam skyline = home 💙 📸@dishtales

Follow Me!