bagage uit

Bagage uit 2016

2016 in bagage

Het was op z’n zachtst gezegd een bewogen jaar. Een jaar waarin mijn rugzak bijzondere bagage verzamelde. Een jaar waarin reflectie maar ook genieten van iedere dag centraal stond. Een jaar waarin sterfelijkheid eng dichtbij kwam, iets naars wat uiteindelijk toch een hele positieve uitwerking heeft gehad.
Met weer hele mooie, onvoorziene kansen, bijzondere avonturen, lieve vrienden en familie.

Reisrijk

Mijn reisbagage in 2016: het jaar waarin ik 10 landen bezocht, 21 steden, ruim 80 dagen weg was. Minder dan voorgaande jaren, maar het voelt nog steeds als de hoofdprijs. Voor National Geographic Traveler trok ik 10 dagen als Digital Nomad door Frankrijk met mijn lief als fotograaf, ik mocht voor NH Collection Hotels weer op pad in Berlijn en Barcelona, was in Alberta, Canada en werd er stil van de overweldigende natuur (en maakte er mijn eerste auto ongeluk ooit mee), gaf een inpakcursus in samenwerking met art’otel en Samsonite, belande in een storm in Malta, was op tv, gaf workshops Reisjournalistiek, at op de fijnste plekken, deed bizarre en bijzondere dingen. Geen hele lange of spannende reizen, mijn leven was het afgelopen jaar een grote reis. De belangrijkste les tijdens deze reizen: geniet. Van de leuke en de pech momenten. Ontmoet. Sta open. En leef. Kijk, ruik, hoor, voel, proef. Zet je zintuigen op scherp, wees nieuwsgierig maar waar ter wereld je ook bent, wees ook ‘humble’. Niemand heeft het zo goed als wij.

Dankbaar

2016 was ook een jaar waarin de liefde werd getest en gevierd met een prachtig huwelijk van een vriendin van de middelbare school in Frankrijk, waarin andere vriendinnen moeder werden, ik voor de tweede keer tante, mijn vader na bijna drie jaar weer een baan vond. Een tijdje geleden schreef ik voor ‘Mijn Moment‘, waarin ik begon dat 2016 niet mijn jaar was. Daar kijk ik inmiddels wat genuanceerder op terug. Persoonlijk was het een vreselijk en geweldig jaar tegelijk. Ik raakte mezelf kwijt, hervond en herpakte me. Stootte af en trok aan. Inmiddels heb ik geleerd dat dat bij mij hoort. Ook heb ik geleerd dat het flierefluitende leven dat ik altijd had, toch wel wat meer zekerheden mag krijgen. Het leven zelf is al onzeker genoeg! Gelukkig hoef ik me in de liefde en met fijne vrienden en lieve familie geen zorgen te maken, ik heb een enorm liefdevol vangnet. Zonder hen had ik het afgelopen jaar nog meer geworsteld.

Warme ontmoetingen

Afgelopen jaar mocht ik ook weer heel veel fijne nieuwe mensen ontmoeten. Met gelijke interesses, ervaringen, passies of werkgeregelateerd. Het blijft bijzonder om ook als je ouder wordt, nieuwe mensen te ontmoeten die ook of juist op dat moment in je leven passen. Een ervan is Manon, we ontmoetten elkaar vorig jaar onder bijzonder vervelende omstandigheden weer, nadat we ooit een Parijse date hadden. Inmiddels is Manon fanatiek aan het tikken en reizen voor YourAmbassadrice en ik gun haar dat platform en de positiviteit ontzettend. Alleen een platform draaien is best pittig, zelfs als je het niet full-time doet. Fijn om bagage te delen, ook als het even niet zo leuk is!

Bagage delen

Ik houd van delen, mensen verbinden, koppelen. Het afgelopn jaar ontdekte ik dat alleen reizen soms eenzaam kan zijn, iets wat ik voorheen nooit zo heb ervaren. Ik heb voor het eerst heimwee gehad, niet naar een thuis, maar aan mensen. Het is heerlijk om met mensen te kunnen reizen die je lief hebt, waarmee je interesses deelt. Tot september dit jaar was ik een beetje van mijn glanslaag kwijt. Gematigd enthousiast, weinig initiatiefrijk. Daarna stond ik weer op play en sindsdien wandelen er uit onverwachte hoeken steeds weer fonkelende ogen, eindeloze ideeen en grenzeloze plannen uit mijn hoofd/handen. Een fijn gevoel. 2016 was misschien niet helemaal mijn jaar, qua hoogteputen, reizen, werk. Toch was het mijn jaar.
Volgend jaar nieuwe ronden, nieuwe kansen. Nieuwe reizen, avonturen, mensen, schrijfsels. En vooral nieuwe energie. In goede gezondheid.

Dank voor alle steun, het hele jaar door. Berichtjes, kaartjes, tweets, mailtjes, comments, vragen. Voor het lezen van YourAmbassadrice. Voor hoe je in 2016 ook maar onderdeel bent geweest. Wees dankbaar morgen, met wie en waar je het ook viert.

Liefs uit Berlijn, waar ik het begin van het nieuwe jaar ga zijn. Take care en happy 2016!

Wat is jouw bagage uit de reizen die je dit jaar maakte? En welke bagage neem je persoonlijk mee?

Sabine de Witte