food fest Hotspots

Vrijdagmiddag borrelen doe je straks bij Bar Kantoor

Bar Kantoor

Sinds afgelopen weekend geopend in Westerpark: het gloedjenieuwe Bar Kantoor. Hier kun je prima op vrijdag een ‘Secretaresse’ voor je baas bestellen en zelf een ‘Vrijmibo-tje’ drinken. Allemaal onder het genot van ’n borrelhapje op een giga terras in de zon. Nog meer trek? Neem dan iets lekkers van de bomvolle kaart met allerlei biologische gerechten.

Bar Kantoor is gevestigd in de voormalige kantoren van de Westergasfabriek en is het restaurant en bar van het kersverse Conscious Hotel. Een prachtig hotel waarbij elke kamer net als het gehele interieur en concept van de bar volledig duurzaam is. Daarnaast bevat zowel Bar Kantoor als het hotel de benodigde dosis humor. Iedere kamer is voorzien van een verrekijker om te gluren naar de mensen in het Westerpark en op de toiletten hangen portretten voorzien van een grote roze streep met hierop ‘I won’t watch’.

Hotel Conscious Westerpark

Kruidenmuur en vissen

Het interieur van Bar Kantoor is fantastisch. De bar is voorzien van allerlei oude archiefkasten en de stoelen in het restaurant hebben wieltjes alsof het bureaustoelen zijn. Overigens hoef je niet bang te zijn dat er een échte kantoorsfeer hangt. Alles is lekker casual dus geen kantoorstress maar je kunt gewoon lekker ontspannen aan een carrièretijger nippen. Daarnaast is er achter de bar een lounge-gedeelte met plantenmuur en twee gigantische aquaria. Het is een oude techniek om kruiden en groenten te verbouwen en vissen te houden, waarbij de mest van de vissen meteen de voedingsstoffen voor de planten zijn. Een circulaire systeem dat perfect bij het hotel en restaurant passen.

Bar Kantoor

Biologisch, fermenteren en gezond

Alles in Bar Kantoor is compleet biologisch. De chefkok werkt met veel seizoensproducten die ze zelf fermenteren en wecken. Deze producten staan in grote weckpotten boven de keuken en geven bepaalde gerechten een extra touch. Tijdens het proefdiner at ik Coquilles met rode kool en karnemelk, een heerlijk gerecht dat ook nog eens prachtige was opgemaakt. Een genot voor het oog en voor mijn smaakpapillen. Als hoofdgerecht hadden we een moderne surf & turf. Sukade met Langoustine en gepekelde wortel. Net zo’n top gerecht als het voorgerecht. Zoals je misschien al van mij gewend bent, vind ik dat een toetje áltijd chocolade moet bevatten. Toen ik op de kaart zag dat we ananas uit de rotisserie kregen met vanille ijs en honeycomb, was ik lichtelijk teleurgesteld. Toen het uiteindelijk voor mijn neus stond en ik de eerste hap had genomen, was de teleurstelling volledig weg. De zoete lichtelijke warme ananas was verrukkelijk en dat in combinatie met stukjes honeycomb. Yum! Een absolute aanrader mocht je binnenkort naar Bar Kantoor gaan.

Bar Kantoor

Club Kantoor

Aangezien ik echt onwijs lekker had gegeten, besloot ik afgelopen weekend er te gaan lunchen. Helaas vond ik de Club Kantoor (een club sandwich van zalm, avocado en roomkaas) niet zo’n succes. Ik vond het allemaal nogal droog, zelfs de chips die erbij werd geserveerd deden het niet voor mij. Daarnaast moesten we ook behoorlijk lang op ons eten wachten en dat terwijl het ging om een club sandwich en een boterham met twee kroketten. Misschien omdat iedereen nog even moest wennen aan het feit dat ze nu toch écht open zijn? Ik zou je dus zeker aanraden om er ’s avonds te gaan eten en lekker te gaan borrelen op het terras. Maar de lunch zou ik overslaan.

Wat is er goed? Het avondeten, yummy. De coquilles, het ananas toetje. Héérlijk.
Wat kan er beter? Service. Tijdens de lunch moest ik te lang wachten op mijn eten en ook het bestellen ging allemaal wat traag. Daarnaast was ik teleurgesteld in mijn Club Kantoor.
Extra punten voor: Het interieur. De bar is écht onwijs tof net als de namen van de cocktails, de bibliotheek (alles groen!) en de kruidenmuur in het lounge-gedeelte.

Contactgegevens Bar Kantoor

Reserveren doe je via Iens.

Openingstijden: Iedere dag van ’s ochtends vroeg tot de late uurtjes.
Waar? Haarlemmerweg 8, Amsterdam

Sabine de Witte