Hotspots

Na Oost, Zuid en Centrum strijkt BAUT nu in Amsterdam West neer

Baut Amsterdam

Moving circus Baut strijk na Oost, Zuid en Centrum neer in Amsterdam West. De Spaarndammerstraat om precies te zijn, nummer 460 om nog preciezer te zijn. Een gigantisch pand waar je behalve culinair genieten nu ook cultureel kunt genieten. Op de eerste verdieping: BovenBAUT(!).

Het pand was voorheen een kapel en deed destijds dienst als ontmoetingsplek voor katholieken uit de Spaarndammerbuurt. Die ontmoetingsplek wordt nu doorgevoerd. Je kunt overdag terecht voor koffie en lunch en ‘s avonds transformeert de bar tot een levendige spot om drankjes te doen met je vrienden. In het restaurant kun je genieten van de nieuwe menukaart, waarbij Van Der Eerde’s liefde en passie de enige terugkerende ingrediënten zijn. Denk aan langzaamgegaarde zalm met pindacrunch, dorade met pastinaak en bloemkool couscous, confit de canard met savoikool en pruimencompot en als toetje een kokos crème brulee met mango en ‘n snufje peper. Ontzettend lekker allemaal, maar een toetje zonder chocolade is voor mij stiekem altijd een teleurstelling. 😉

Interieurcrush

Het interieur daarentegen totaal niet. Wauw, wat ziet Baut er weer fantastisch uit. De inrichting is door Studio Noun Amsterdam gedaan. Elke stoel is anders, zo kun je zelf op een bed aanschuiven aan tafel. De muren zijn voorzien van grote schilderingen en de kleuren roze, geel en groen staan centraal. Verder wordt het restaurant opgedeeld in verschillende delen door open kasten waarin je allerlei interieur vondsten terugvindt en dat geeft de grote ruimte een lekker huiselijk gevoel.

BAUT Amsterdam

BovenBAUT

Op de eerste verdieping haalt BovenBAUT cultuur de avond in met live art, exposities, talks en aansluitend muziek en cocktails. Woensdag 7 februari start de programmering met De Woensdag Club van Stem van de Nacht, waarbij een Amsterdamse kunstenaar aanschuift bij BovenBAUT. Woensdag 21 februari haalt BAUT FuckUp Nights Amsterdam in huis. Deze avond vertellen en vieren vier sprekers hun grootste (professionele) flater. Voor de complete programmering, kun je het beste de Facebookpagina van Baut in de gaten houden!

Baut Amsterdam

Oordeel

Wat is er goed? Een ontmoetingsplek: eten, drankjes en cultuur.
Wat kan er beter? Há een toetje met chocolade!
Extra punten voor: Het interieur, wauw!

Contactgegevens BAUT
Reserveren doe je via + 020 46 59 260.of via de website.

Openingstijden: Iedere dag vanaf 10.00.
Waar? Spaarndammerstraat 460, Amsterdam

Sabine de Witte