Travel

Beer in a box; thuis bier proeven voor bierliefhebbers

beer in a box speciaalbier pakket

Het einde van Dry January is in zicht, de laatste restjes decembermaand heb je er volgens je eigen voornemens vast uitgezweet. Tijd om februari gezellig te beginnen! Bierliefhebbers, maak kennis met de Beer in a Box!

Beer in a Box: abonnement op speciaalbier

 photo IMG_0037.jpg
De Beer in a box is, niet zoals de naam doet vermoeden een beer in een doos, maar een maandelijkse doos vol speciaalbier waar je een abonnement op kunt nemen. Om te proberen kun je ze ook los kunt bestellen, of het als super origineel cadeau aan bierliefhebbers geven. Er zijn verschillende formaten, maar vast staat dat de biertjes nooit voor de hand liggen. Behalve voor particulieren kun je de beer in a box ook bestellen als relatiegeschenk vanaf 5 boxen. Daar kun je mee aankomen. O ja, als je de doos niet goed vindt omdat je de biertjes niet vindt smaken, krijg je je geld terug!

Thuis bier proeven

 photo IMG_0024.jpg
Je hoeft dus niet helemaal af te reizen naar België of een avond bij een brouwerij te gaan zitten om nieuw bier te ontdekken. Dat kan dankzij de beer in a box dus lekker thuis. Want naast bier zit er per bier een proefkaart in, met informatie over het bier, uitleg over de afkomst en een score die je er zelf aan kan geven. Ik had de grote Beer in a box, met 10 flesjes en 5 verschillende soorten. Hele verschillende soorten en gelukkig krijg je een advies in welke volgorde je het bier het beste kunt proeven. Op een koude zaterdagavond proefden we in gezelschap de Kletser, Dorus, Juffie, The Butterfly en de Rumoerige Roodborst, waarbij de Kletser en het Juffie kwamen als winnaars uit de bus.

 photo IMG_0022.jpg

Box vol extraatjes

 photo IMG_0042.jpg
De Beer in a Box zit niet alleen vol met speciaalbier en proefkaarten, je krijgt er ook een recept bij aangezien bier ook niet misstaat in je eten. Behalve in de bekende stoofpot kun je het in veel meer gerechten toepassen. In noedelsoep bijvoorbeeld. Ook zitten er onderzetters in en een poster. Wat ik persoonlijk nog een toevoeging zou vinden, zijn glazen. Zoals je op de foto ziet was het een bonte verzameling uit eigen kast.

 photo IMG_0028.jpg

Beer in a Box bestellen

De Beer in a Box is er in 3 formaten, de kleine met 6 verschillende bieren voor €18,-, de grote met 10 flesjes en 5 verschillenden voor €28,- en de XL met 12 verschillende bieren voor €31,-. Bestellingen die voor 12.00u binnenkomen, worden dezelfde dag nog bij de post aangeboden en je zou in theorie je Beer in a Box de volgende dag in huis kunnen hebben. Nou heeft mijn pakjesbezorger wel eens z’n dag niet, blijven pakketjes wel eens een nachtje extra in het sorteercentrum achter en de weersomstandigheden moeten ook mee zitten, dus houd daar rekening mee. O ja, de dozen zijn met de hand gespoten en de beerviltjes hebben een award gewonnen. Beer in a Box is gevestigd in Alkmaar, maar verrast met biertjes uit de hele wereld.

Zo, ik heb er inmiddels dorst van! Jij hopelijk ook en je bent weer een cadeausuggestie rijker. Vanuit je huiskamer werelds bier drinken, proost!

PS Ook leuk voor je bierliefhebbende Valentijn!

Sabine de Witte