Travel

Bejaardenproof en die goede ouwe tijd

Hoe vaak hoor of zie je ‘senioren’ niet klooien met hun mobiele telefoon. Hun kinderen hadden een oud exemplaar over en bedachten dat het handig was om opa en oma ook van een mobieltje te voorzien. Logische gedachte. Hetzij dat de knopjes te klein zijn, de displays onleesbaar en al die andere functies naast bellen totaal overbodig. Daarom is er nu de John’s Phone. Een telefoon waar je alleen mee kunt bellen. Knoppen die niet te missen en voor iedereen leesbaar zijn. Een handig papieren boekje om telefoonnummers in op te schrijven zodat je ze altijd bij de hand hebt.

En de telefoon ziet er nog leuk uit! Hij voelt ietwat plastic aan en de geluidjes zijn te vergelijken met de Pocketline Swing van ‘vroeger’, maar je opa of oma loopt er gegarandeerd hip bij met deze telefoon.

Hippe John's Phone voor seniorenOngetwijfeld zullen de oudjes regelmatig terug verlangen naar die goeie ouwe tijd waarin elektriciteit alleen noodzakelijk kwaad was. Die tijd heeft ook mooie dingen gebracht, niet voor niets ben ik nog steeds op zoek naar een ouderwetse type machine. Dat zo’n ouderwets apparaat ook prima te combineren is met nieuwe techniek, zag ik deze week op Stylecowboys. Je kunt je iPad op allerlei randapparatuur aansluiten en een oude type machine is daar 1 van. Weg met dat Apple toetsenbord dus en terug naar ouderwetse hamerslagen. Fantastisch!

Want, want, want! Al laat ik mijn iPad voorlopig een beetje links liggen vanwege mijn nieuwe gadget. Maar daarover volgt later meer.

iPad accessoire: USB Typewriter

Sabine de Witte