Reistips

Beste beauty buys in Frankrijk

Overzicht Frenche Beauty

Wat ik nooit en te nimmer zal worden is een beauty expert. Ik ben er simpelweg te ongeduldig voor. Maar een rustige, zachte huid wil ik wel. Jaren geleden, toen ik nog van Fashion Week naar Fashion Week rende werd ik altijd gevraagd door mensen om “wat mee te nemen uit de Parijse apotheken”. Vaak was het een van de onderstaande zaken. Uiteraard ben ik ook overstag gegaan en ben ik inmiddels al jaren een Francofiel op gebied van beauty producten. Aangezien ik vaak de vraag krijg wat ik dan allemaal koop e/o gebruik voor mijn huid, hier mijn (not so) geheime lijstje voor als je deze zomer in Frankrijk bent.

Nuxe droogolie voor gezicht, huid en haar

Nuxe olie photo FullSizeRender 7.jpg

ALs er een merk is waar ik echt diepe liefde voor heb, is het Nuxe. Nuxe, een samentrekking van Nature and Luxe, is een Frans merk dat een enorm uitgebreide lijn aan producten heeft. Absolute favoriet van zowel mij als zo ongeveer elke beauty editor is de Nuxe droge olie. Ik had vroeger het idee dat olie mijn huid alleen maar vet zou maken en verder niks, maar niets is minder waar. Deze zogenaamde droogolie kun je gebruiken voor je hele lichaam inclusief je haar. Hij is niet vet, trekt goed in en ruikt als bonus ook nog eens heerlijk. Ik gebruik hem ’s nachts voor mijn gezicht, als body olie voor mijn benen (vooral na het scheren) en in mijn haarpunten als extra voeding. Ook in Nederland te koop als is hij in Frankrijk absoluut het goedkoopst. Ik betaalde voor 100 ml €22,-.

Nuxe SPF 50 gezichtscreme

Nuxe SPF 50 photo FullSizeRender 3.jpg

In de lijn van Nuxe zit ook een perfecte SPF voor gezicht. Ik gebruik eigenlijk elke dag van het jaar, dus ook in de winter een SPF voor mijn gezicht. Van nature heb ik een enorm lichte huid en 3 minuten zon betekent bij mij vaak al verbranden. Ook helpt het oprecht goed tegen fijne lijntjes etc. In de lente en zomer gebruik ik steevast een SPF 50 en deze van Nuxe is favoriet. Hij trekt vrij goed in, is niet heel vet en ruikt net zo lekker als de olie. Een tube in Frankrijk koste mij €7,-

Embryolisse creme

Embryolisse photo 748c6cd2-4fac-4b2f-8747-a03392a7b226.jpg

Een ware classic, de Embryolisse creme. Naast dat het een perfecte basiscreme is voor je gezicht kun je de Lait-crème concentré ook gebruiken als make-up remover (gewoon wat op een watje doen et voila!), als masker (een iets dikkere laag aanbrengen en 10 minuten laten intrekken), als aftershave cream of gebruiken op de gevoelige babyhuid. De creme is parfum vrij, vrij “licht”, trekt snel in en is niet vet. Ik gebruik hem als een soort primer. Een must have! Ik betaalde in Frankrijk €12,- per tube.

Bioderma Crealine reinigings tonic

Bioderma Crealine photo IMG_3935.jpg

Net als Embryolisse is ook de Crealine van Bioderma een niet te missen item in je badkamerkastje. Dit zogenaamde “micellaire water” is de perfecte reinigingstonic voor je gezicht. Waterproof make-up, creme etc, alles verdwijnt heel eenvoudig en zonder te irriteren. De originele variant is voor de normale tot droge huid. Tegenwoordig is er ook een variant voor de gemengde tot vette houd. Deze heeft een groene dop. De flessen zijn verkrijgbaar in 3 formaten 50 ml, 100 ml en 250 ml. Het kleine flesje van 50 ml neem ik graag mee in het vliegtuig op lange vluchten als verfrissing of in mijn toilettas voor korte tripjes. Een fles van 250 ml is in Frankrijk ongeveer €7,-

Klorane droogshampoo

Klorane droogshampoo (3) photo FullSizeRender 5.jpg

Droogshampoo, ik zweer er bij. Aangezien ik mijn haar bruut mishandel door al het verven en blonderen probeer ik het zo min mogelijk te wassen. Droogshampoo is daarbij een must. (Net als shawls, haarbanden en andere fratsen overigens…) Klorane, een Frans beauty merk wat zich vooral op haar richt, heeft een hele fijne droogshampoo in poedervorm. Ik heb gemerkt dat droogshampoo in spuitbussen mijn haar ook teveel uitdroogt door het gas uit de spuitbus. Deze poeder schud je boven je haar, een paar minuten wachten en je haar is weer fris(ser). Klorane is volledig natuurlijk, deze droogshampoo is op basis van haver, en geeft je net twee a drie extra dagen. Ook geeft het je haar net iets meer volume/body. Ik kan niet meer zonder.

In Frankrijk betaalde ik ongeveer €8,- per bus. (let op, er is ook een spuitbus variant, maar die maakt mijn haar te droog!)

Bepanthen

Bepanthen (1) photo IMG_3928.jpg

Niet geheel onbekend, zeker niet als je kleine hebt of veel hebt opgepast. Bepanthen is een vette zalf die je voornamelijk kan gebruiken voor schrale babybillen, maar het is goed voor zoveel meer! Ik gebruik het voor alle “vage plekjes” die ik kan bedenken. Schrale neus? Check. Zonneallergie? Ja ook. Rode bultjes op je armen? Ja, helpt ook. Irritatie na het scheren? Werkt ook prima. Nieuwe tattoo? Werkt perfect voor de genezing!
Als het zo bekend is in Nederland, waarom dan toch in Frankrijk kopen? Simpel, vanwege de prijs. Een grote tube kost in Frankrijk slechts een kleine €4,-. Als je er dan toch bent voor al het bovenstaande, neem dan zeker ook zo een tube mee.

Tot slot, Zeker in Parijs kan er nog wel eens verschil zitten in de prijs per apotheek. Hoe verder buiten het centrum, hoe goedkoper. De beste en goedkoopste apotheek in Parijs is absoluut Pharmacie Citypharma in St. Germain op 26 Rue du Four. Wees voorbereid, het is GROOT, ze hebben alles, alles is net iets goedkoper en in bulkverpakkingen te krijgen, maar aan de andere kant is het daardoor ook druk met toeristen uit elke hoek van de wereld.

Sabine de Witte