Travel

Bevangen door hitte

Wij Nederlanders klagen graag, het weer is daar in ons kikkerlandje vaak uitermate geschikt voor. De winters zijn grauw en grijs, de lente komt vaak laat op gang, de zomer is te nat, en de herfst te depressief.

Maar ook al is het een paar dagen wél zonnig en warm, is het nog niet goed. Dan is het weer te warm en benauwd. De hoge luchtvochtigheidsgraad maakt de gevoelstemperatuur onaangenaam, waardoor je 24/7 een klam en bedrukt gevoel krijgt.

De waarschuwingen voor vooral jonge kids en ouderen duiken overal op, de koeien nemen een frisse duik in de sloot, en onze katten liggen languit hijgend in de koele steeg. ’s Avonds komen ze weer tot leven, maar ook dan is hun activiteit maar van korte duur, want de zwoele avonden is voor hun uitdunnende vacht nog te warm.

Hoe aangenaam is het om op zulke dagen in een cabrio naar het strand te kunnen? The best place to be, met een fijn zuchtje wind en verkoelend water in de buurt. Donderdag heerlijk van genoten. Vrijdag verblijd met een korte bui, wat alles weer snel fris maakte. Het voelde heerlijk om de eerste druppels op mijn warme huid te voelen, waar nog net geen damp af kwam.

Ik kan niet zo goed meer tegen die drukkende warmte, al twee keer deze week werd ik erdoor ‘bevangen’. Vooral de verschillen van gekoelde ruimtes naar het warme buiten, of ons huisje waar de warmte maar moeilijk weg wil trekken, zorgen voor ‘aanvallen’. Gelukkig weet lief precies wat te doen als ik wit weg trek en van m’n stokje dreig te gaan. Toch maar even opgezocht wat ik kan doen om het te voorkomen, dus staat er druivensuiker en ‘verfrissingswater’ voor het gezicht op de boodschappenlijst. Wat meer letten op wat ik eet en drink, al die salades zijn heerlijk maar kennelijk toch niet voldoende en vallen de prosecco’s niet altijd goed, wat minder de zon op zoeken en ik moet de Hollandse warmte weer kunnen trotseren.

En voor de katten gooi ik maar wat ijsblokjes in het water. Wel buiten, want het is leuker om met zo’n ding te spelen dan daadwerkelijk te gaan drinken. Misschien worden het zo nog wel eens echte waterkatten. Volgens Geen Stijl heel ‘hot’.Kunnen ze de me de volgende keer gezelschap houden in het badje…

Geen Stijl Water Kat

Geen Stijl Water Kat