Travel

Big easy express

film big easy express

Easy night, Mumford tunes

Het lijkt sinds gisteren wel herfst en daarom besloot ik gisteravond naar een tour door Nederland lekker onderuit te zakken op de bank. Even geen laptopscherm, maar de Apple TV aan. Mijn oog viel op de muziekdocumentaire Big easy express, waarin de Britse band Mumford & Sons en nog 2 andere relatief onbekende bands worden gevolgd tijdens hun ’train tour’ naar New Orleans. En hoewel Mumford & Sons qua muziek misschien iets geschikter is voor een treurige herfstdag, kwam ik er helemaal van in de festivalsfeer. De geweldige Folk klanken, de festival beelden en het enthousiasme en de passie waarmee ze hun muziek maken, daar kreeg ik kippenvel van. En tijdens het kijken realiseerde ik me ook waarom ik festivals zo leuk vindt: ik krijg iedere keer een flashback naar de hippie jaren ’60, de tijd van Serge Gainsbourg en later Jane Birkin. In die tijden mocht en kon alles, of in ieder geval, werd alles gedoogd. Tegenwoordig wordt vooral in Amsterdam overal maar betutteld, zo zonde! Volgens mij hebben de jaren zestig juist laten zien dat als je mensen vrij laat in hun doen en laten, iedereen daar beter van wordt…

Monday Music

Mijn maandag tune van vandaag is dus de trailer van de Big Easy Express met Mumford & Sons in de mix. De film is een aanrader voor alle fans, ik liep helemaal vol bij The Cave, samengespeeld met een compleet orkest!

Big Easy Express Official Trailer from S2BN Films on Vimeo.

Sabine de Witte